Најновије

Хрватска упутила протестну ноту Црној Гори због резолуције о Јасеновцу

Хрватска је данас уручила протестну ноту Црној Гори на предлог председника парламента Андрије Мандића да ће политички представници српског народа предложити резолуцију о Јасеновцу, као реакцију на резолуцији о Сребреници која је упућена Генералној скупштину УН-а.

„Нота апострофира непримереност манипулацијом жртава Јасеновца у политичке сврхе, инструментализованост Хрватске за тамошњу унутарњу политику и позива Црну Гору да се суздржи од било чега што може угрозити њихов пут према ЕУ", преноси РТЦГ.

Хрватска је одмах на почетку иницијативе у парламенту Црне Горе црногорским властима изнела своје неслагање, уз напомену да ће пратити стање и званично реаговати.

То се догодило данас, кад је у хрватско Министарство спољних и европских послова позван отправник послова Црне Горе где му је уручена нота.

У ноти се изражава забринутост чињеницом да се спомен на жртве Јасеновца „политизује и злоупотребљава за унутрашња политичка надметања у Црној Гори те ставља у контекст расправа о резолуцији Генералне скупштине УН-а о комеморацији геноцида у Сребреници, с којом није ни у каквој политичко-историјској вези, и то на начин који не доприноси искреном изражавању пијетета према жртвама, осуди злочина и развијању културе сећања.”

ПАНИКА У УКРАЈИНИ! Зеленски издао хитан налог! Све стаје због Харкова!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА