Најновије

Комшије из зграде: Жене у црном нико не воли, иселите их одавде!

БЕОГРАД - Станари зграде у Југ Богдановој улици 18 тврде да су угрожени зато што је седиште НВО "Жене у црном" у једном од станова, због чега су одлучили да покрену петицију којом траже њихово исељење, пишу Наше новине. 
Жене у црном жале албанске жртве, а српске их не занимају? (принтскрин Ал Џазира)

Жене у црном жале албанске жртве, а српске их не занимају? (принтскрин Ал Џазира)

У стану број 5 "Жене у црном" бораве већ 10 година, а више од 70 станара ове зграде каже да се због њиховог присуства суочавају са многобројним непријатностима. Како тврде, у просторијама ове НВО окупља се велик број људи, граја је непрестана, без обзира на доба дана, а велики је и страх да ће неко због омражености "Жена у црном" покушати да им науди, а комшије би могле да буду колатерална штета. - "Жене у црном" нико не воли, а то је кулминирало у последње време, нико не подржава оно што раде. Јако сам уплашен и мислим да смо сви ми који живимо у овој згради угрожени. Свакога дана, на пример, може да се деси да неко добије идеју да баци бомбу на њих. Не можете да замислите какав је осећај када се у својој кући не осећате безбедно - прича за Наше новине пензионер Владимир Обрадовић, један од станара. Станаре је додантно узнемирило огромно присуство полиције испред и у згради пре неколико дана, када су чланови покрета "Заветници" одржали протест против "Жена у црном". - Враћала сам се из школе и једва успела да приђеем згради, а касда сам ушла, један од полицајаца ме је испратио до стана. Иако су оне окачиле обавештење претходног дана и написале да нас са "жаљењем обавештавају да ће се одржати протест испред наше зграде", нисам очекивала да ће то бити баш тако озбиљно - објашњава једна од најмлађих станарки. Председник Скупштине станара Александар Павловић каже за Наше новине да су сви станари револтирани и да ће он због комшија, али и себе учинити све што је у његовој моћи да "Жене у црном" напусте зграду. - Ово је пре свега стамбена зграда, у њој живе породични људи са децом, студенти и старији људи и једној таквој организацији није место међу нама. Писаћемо петицију и захтевати да се иселе, јер њихово присуство нам нарушава јавни ред и мир и чини да се не осећамо безбедно. Како ми да знамо да због свега што раде и причају неко неће пожелети да им на било који начин, а ако се на то одлучи, доћи ће у ову зграду и ми који смо потпуно недужни можемо да настрадамо - наводи Павловић. Иначе, "Жене у црном" нашле су се у жижи недавно, након што је ухапшен порптарол МУП-а Радомир Почуча зато што им је упутио претње путем Фејсбука.

Жене у црном: Са комшијама имамо дивне односе

Из организације "Жене у црном" кажу да их изненађује што станари планирају да пишу петицију јер са свима имају крајње коректан однос. - Ми смо мировни покрет, ником не желимо нити наносимо зло. У овој згради смо од 1997. а са комшијамо имамо диван однос. Веома смо изненађене овим што сте нам саопштили, али то је нажалост наша реалност, јер живимо у земљи где увек испаштају недужни, где жртва на крају испадне крива - каже Сташа Зајовић, председница НБОВ "Жене у црном". Извор: Наше новине Прочитајте како је Јелена Маћић оцрнила Жене у црном

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА