Најновије

МНОГИ ЋЕ БИТИ РАЗОЧАРАНИ: Планирате 1. мај у природи, боље прочитајте ово (ФОТО)

Ускршње празнике дочекали смо уз променљиво време, смене облака, кише и сунца, при чему ће слична ситуација бити и за предстојеће празнике, 1. и 2. маја. Они који планирају да остану у кругу престонице могу да се радују да ће температуре бити делимично повољне, али и променљиве. А они који планирају да дочекају 1. мај на некој од наших планина, требало би да знају да ће јутарње температуре износити свега 2 до 3 степена.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Сутра нас очекује променљиво време по утицајем циклона и већ од самих јутарњих часова биће претежно облачно са кишом, пљусковима и грмљавином. Биће релативно свеже са минималном дневном температуром од 8 до 12 степени, док ће максимална на истоку и југоистоку земље достизати 17 подеок.

По речима метеоролога Ђорђа Ђурића из "Weather2Umrella", на вишим планинама изнад 1.500 метара надморске висине доћи ће до појаве суснежице и снега.

- Копаоник ће се сигурно забелети, такође и Златар. На нижим планинама пашће по нека пахуља снега, али се неће задржати дуго као што је то случај са Копаоником - каже Ђурић.

Углавном, сутра нас очекује један прави јесењи дан за сам крај априла.

Kишовит 1. мај

У среду ће преовладавати релативно свеже време, при чему ће бити мало топлије него у уторак. Доћи ће до смене сунчевих зрака и облака, као и до појачаног западног и северозападног ветра. Максимална дневна температура кретаће се од 14 степени на југу до 21 на северу Србије.

Четвртак ће бити готово идентичан дан као и претходни, међутим, они који планирају да остану и после 1. маја у природи моћи ће да се радују јер ће температура порасти за неколико степени. Облачно време ће опет преовладавати, а температуре ће се кретари од 16 до 22 степена.

Петак, субота, недеља

За петак се прогнозира топлије време у јутарњим сатима, али већ од поднева очекује се ново наоблачење. Температуре ће се кретати од 18 до 24 степена. Ни у суботу нас време неће изненадити, с обзиром на то да се већ данима дешавају смене сунца и облака, када ће температуре бити готово идентичне као и у петак, док нас у недељу очекује ново захлађење и поновне падавине.

Од почетка наредне недеље поред захлађења које нам стиже, очекује се пад температуре од 5 до 7 степени у односу на прошле дане. Тек у уторак можемо да се радујемо стабилизацији времена и порасту температура које се неће тако брзо мењати.

Време на излетиштима

Они који одлучили да 1. мај проведу на Сребрном језеру, које је једно од најпознатијих излетиша у Србији, требало би да знају да ће максимална дневна температира бити око 17 степени, док ће јутарња температура, пропраћена облачним небом, бити око 10 степени.

Просек за крај априла прогнозира се да ће се температуре кретати до 19 до 22 степена.

- Сви који буду провели 1. мај на отвореном, требало би да знају да ће на планинама максимална темпаратура достизати око 12 степени и биће услова за кишу - додаје Ђурић.

Јужни предели земље биће у наредних 10 дана нешто хладнији него северни, па ће према томе у Војводини бити најтоплије, а максималне температуре кретаће ће се око 20 подељка.

Путин је спречио крвави Васкрс на Космету, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА