Најновије

Вучић: ОЕБС лаже!

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да неће дозволити никоме, па ни ОЕБС-у, да Србија буде нападана за оно што није крива. Вучић се у обраћању посланицима у парламанту осврнуо на саопштење ОЕБС, у којем се од власти тражи заустављање укидања сајтова и скидање информација, истичући да га је та реакција запрепастила.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

"Дајте ми најмањи доказ за ту тврдњу господо из ОЕБС. Нећу да прелазим преко лажи ма ко да их изговара и ма којој организацији да припада”, поручио је премијер. Вучић је истакао да је званично саопштење ОЕБС опасна ствар по нашу земљу, јер неко жели да на веома опасан начин угрози демократски кредибилитет земље и подвукао да се ради о лажи. Премијер каже да је упутио писмо ОЕБС-у, организацији којом Србија идуће године председава, у којем је тражио "малени доказ за безмислене тврдње" и да је цео дан чекао на одговор који није добио. Истовремено је позвао лист Блиц да каже да ли је влада утицала на скидање са сајта текста, за којих је рекао да је био "идиотски". Према његовим речима, Србија многима на различите начине почиње да смета, посебно некима у нашој земљи, додајући да је Србија у свој овој кризи постала највећа економија западног Балкана, већа од Хрватске.
Он је додао да га посебно боли што денунцијације долазиле из наше земље, те да неће прећутати такве ствари како не би неко рекао да је ту било некакве истине.
Премијер је казао да се држава у ванредној ситуацији није мешала у рад надлежних органа, и да тужилаштво ради свој посао, наводећи као пример позивање на разговор оних који су причали о скривању жртава у хладњачама и високим пећима, од којих нико није у притвору. "Где је ту недозвољавање слободе мишљења. Никада се нећу сагласити са лупетањима које наносе штету Србији, и представљају министре убицама и психопатама”, рекао је Вучић. Посланик Јединствене Србије (ЈС) Драган Марковић честитао је влади на ономе што је урадила за време поплава и када су прошле, додајући да је он једини у скупштинској сали који зна шта се десило и колико је било тешко одговорити на захтеве грађана. Посебно је поменуо министра одбране, за кога је казао да је своје искуство градоначелника Крушевца и привредника пренео у спашавање градова, министре полиције и за социјална питања и рад, као и три министарке које су помагале на терену, али и шефу дипломатије који је одвео 80 амбасадора у Обреновац, те и премијеру на избору тако доброг тима. Марковић је премијеру рекао да не би требало да обраћа пажњу шта пишу на друштвеним мрежама, подвукавши да се ради о мањини која није битна, о ширењу панике неких посматрача који су очекивали да ће добити публицитет. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА