Најновије

Вук Јеремић покреће нови часопис крајем године

БЕОГРАД - Саветодавни и Управни одбор Центра за међународну сарадњу и одрживи развој истичу да је Међународна конференција о Првом светском рату, одржана у организацији CIRSD, протекла веома успешно, да је значајно допринела разумевању узрока тог рата, као и актуелних кризних жаришта у свету, који умногоме подсећају на ситуацију од пре 100 година.
Фото: ЈуТјуб Скриншот

Фото: ЈуТјуб Скриншот

Према саопштењу са састанка Саветодавног и Управног одбора, одржаног данас у Београду, који су отворили председник и почасни председник CIRSD, Вук Јеремић и Мигел Анхел Моратинос, расправљано је о глобалним и регионалним изазовима, али и даљим активностима CIRSD. Јеремић је члановима Саветодавног одбора представио пројекат о покретању магазина о међународним односима и одрживом развоју, који CIRSD планира да покрене крајем 2014. године.
Професор Џефри Сакс саопштио је на састанку недавну одлуку Earth Institute Колумбија универзитета и УН солуционе мреже за одрживи развој о оснивању Саветодавне групу за међународне односе.
Том одлуком именовани су председник CIRSD и чланови Саветодавног и Управног одбора CIRSD за више саветнике те Групе. После Париза, Кувајта, Њујорка и Хонг Конга, састанку у седишту CIRSD присуствовали су: бивши министар спољних послова Шпаније Мигел Анхел Моратинос, професор Колумбија Универзитета Џефри Сакс, бивши министар спољних послова Кувајта шеик Мухамед ал Салем ал Сабах, бивши премијер Пакистана Шаукат Азиз, бивши министар спољних послова Марока Мохамед Бенаиса, бивши министар спољних послова Индонезије Нур Хасан Вирајуда, бивши министар спољних послова Сенегала Шеик Тидијан Гадјио, као и бивши министар спољних послова Кипра Маркос Кипријану. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА