Најновије

Српски масони-политичари: Бојан Пајтић, Зоран Живковић, Лазар Крстић...

БЕОГРАД – Углед српске масонерије последњих година градили су значајни и утицајни људи који су били или су и данас чланови Регуларне велике ложе Србије, пише лист Новости.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Међу њима су први човек Војводине и председник Демократске странке Бојан Пајтић, посланик Зоран Живковић, Бранко Крга, бивши начелник Генералштаба, Светко Ковач, бивши начелник ВБА, Стеван Никчевић, бивши начелник БИА и државни секретар, и новинар Лука Мијатовић – сазнали смо у РВЛС-у. Бојан Пајтић је примљен у масонску ложу „Митрополит Стратимировић“ у Новом Саду пре пет година. Као почетник, имао је право да носи плаву масонску кецељу са два цветића. Пошто две године није плаћао чланарину, Пајтић је био пред избацивањем из ложе, али су се угледна браћа заложила да остане у њој као масон другог степена плаве масонерије. Зоран Живковић је био масонски ученик у РВЛС-у када је 2003. године постао премијер Србије. Тада је добио позив да посети САД и Џоа Бајдена, који је угледни масон у Америци, па је унапређен у масонског мајстора. Бајден га је примио као брата, три пута му је приликом поздрава палцем стегао шаку и послао поруку да, као масон, има поверења у њега. Потом је Бајден покушао да са Живковићем као масонским братом разговара у четири ока и договори нову политику према Србима. Међутим, Зоран Живковић, који тада, како говоре његове колеге масони, није добро говорио енглески, није се снашао, па је Џо Бајден одустао од братске масонске помоћи Србији.
Српски масони данас држе 17 позиција у Влади Србије, било као министри, било као државни секретари или службеници. Већина њих су чланови РВЛС-а – сазнали смо у РВЛС-у.
Министар финансија Лазар Крстић је амерички масон, о чему постоје и подаци на интернету. Државни секретар Ласло Цикош из Савеза војвођанских Мађара такође је слободни зидар. Шеф кабинета бившег премијера Ивице Дачића је масон. Данас се налази на функцији државног секретара. Министарка Зорана Михајловић само је поборник масонерије, али је члан једне надмасонске организације. И поред тако високих позиција у српској власти, масони из Регуларне велике ложе Србије тврде да они нису освојили Србију и да не владају њоме, како то неки мисле, пишу Новости. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА