Најновије

Ово су Нострадамусова пророчанства која су се показала (језиво) тачним

Пре три дана било је тачно 488 година од смрти познатог пророчника Нострадамуса, који је иначе био француски лекар и козметичар.
Telegraph.co.uk

Telegraph.co.uk

Нострадамус је 1555. године у Лиону писао своја пророчанства, која су посебно постала популарна после несрећне смрти краља Хенрија Другог. Можда његово најпознатије пророчанство је о три ''антихриста'', који ће имати велики утицај на друштво. За првог се сматра да је то Наполеон Бонапарта, владар ког су чак и његови узасланици звали крвником:
''Владар ће бити рођен близу Италије, који ће целога царства коштати, рећи ће, они с којима је у друштву, Биће сматран више крвником него принцем”, стоји у пророчанству.
Следећи антихрист, ког је Нострадамус описао као ''човека умазаног убиством, непријатељ људске расе… гори од свих пре њега, проклет и нечовечан'', сматра се да је то уствари био Адолф Хитлер.
''Из најдубљих делова запада Европе, од сиромашне породице, дете ће се родити, које ће говором заводити многе, његова слава ће се проширити у Источном Царству'', прорекао је Нострадамус.
Нострадамус је предвидео да ће Хитлер умрети сам, као и да ће ''велики део борбеног поља бити против њега''. Неки мисле да је трећи антихрист Садам Хусеин или Осама бин Ладен јер је Нострадамус предвидео да ће доћи с Блиског Истока.
''Из једне арапске земље, биће рођен Мухамедов следбеник, Ући ће у Европу носећи плави турбан, Биће терор човечанству, Никад већег хорора'', истакао је он.
Нострадамус је чак написао нешто слично о терористичким нападима 11. септембра 2001. године.
''Небо ће горети на 45 степени, Ватра ће новом великом граду прићи'', написао је он.
У овом цитату, Нострадамус говори о великом граду Новог света, близу 45 степени географске ширине. Стручњаци се слажу да ово може бити само Њујорк. ''Небо ће горети на 45 ступњева. Ватра ће новом великом граду прићи. Ватром ће уништити њихов град, срце опако и хладно, крв ће се лити, милости ни за кога'', прорекао је Нострадамус. Извор: Дневно.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА