Најновије

Тадићеви за Сребреницу, а против Ратка Младића!

БEOГРAД - Нова демократска странка одала jе пошту свим жртвама злочина у Сребреници и изразила солидарност са породицама страдалих, истовремено осудивши постављање плаката са ликом хашког оптуженика Ратка Mладића у Београду на коjима пише "Ђенерале, хвала ти за Сребреницу!".
Борис Тадић (Фото: ЈуТјуб)

Борис Тадић (Фото: ЈуТјуб)

"Признањем злочина из прошлости и поштовањем жртава тих злочина чинимо да нас сећања на неславне призоре наше прошлости не раздваjаjу него спаjаjу у будућности. Tо подразумева и признање злочина од стране свих држава и поjединаца коjи су их чинили", изjавио jе лидер НДС Борис Tадић, наводи се у саопштењу. Према његовим речима, испуњавањем обавеза према Хашком трибуналу Србиjа ниjе само остварила услов на путу ка чланству у EУ већ и показала jасну жељу да преузме одговорност за прошлост, зарад мирног суживота будућих генерациjа у читавом региону.
У саопштењу се истиче да jе Tадић, посетом Сребреници и извињењем коjе jе упутио док jе био председник Србиjе, дао пример солидарности, толеранциjе и прихватања одговорности за злочине почињене у прошлости, уз наду да ће будућност региона креирати политика помирења, а не политика подела.
Дан сећања на жртве злочина у Сребреници jе и дан када jе сећање опомена да се такав злочин више никада не понови, саопштила jе НДС. Прочитајте још:A САД И ЗВАНИЧНО: Услов за ЕУ – потпуно одрицање од Косова! НДС и њен лидер су такође оштро осудили постављање плаката у Београду на коjима пише- "Ђенерале хвала ти за Сребреницу“, упозораваjући да такви иступи угрожаваjу све што jе до сада постигнуто регионалном политиком помирења и показатељ су оживљавања политике коjа jе и довела до злочина какав jе на данашњи дан пре деветнаест година био у Сребреници. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА