Најновије

Албанци из САД прете Македонији!

ЊУЈОРК - Албанци који су прошлог петка изашли на улице Скопља и жестоко се обрачунавали с македонском полицијом подигли су на ноге и албанско становништво у другим крајевима света, а демонстрације су јуче биле интензивне у америчком граду Њујорку, испред седишта зграде Уједињених нација. 
(Фото: Ослобођење.ба)

(Фото: Ослобођење.ба)

Групе Албанаца запретиле су да се неће зауставити док шесторица њихових сународника које је македонски суд осудио на доживотну робију због убиства петорице Македонаца 2012. не буду ослобођени. У САД демонстранти су захтевали од међународних институција да се заустави, како тврде, политички монтиран случај „монструм“, према којем су убице Македонаца осуђене. Поред тога, они су најавили још жешће протесте у понедељак на истом месту, а истовремено Албанци из Брисела окупиће се на улици, док ће улице Берна паралисати сутра. Изгредници који су прошлог петка палили Скопље, а неколико дана касније упозоравали да их ништа неће зауставити у походу на тај град, не престају да понављају да је „Скопље срце Албаније“. Они су кампањом на интернету истицали како је дужност сваког Албанца да устане за своје људе и спречи тортуру над њима. - Ми смо мирољубив народ и не треба нас дирати, јер у противном нећемо седети скрштених руку - запретили су они и за данас најавили досад најмасовнији протест, који ће почети у општини Чаир, где већином живе Македонци. Због тога је македонска полиција у приправности, поготово због чињенице да су и Македонци најавили окупљања вођени поруком да желе да покажу да нису подстанари у сопственој држави. - Насилни испади се не могу толерисати - упозорио је портпарол македонске полиције Иво Котевски. Грађани Македоније забринути су због поновне ескалације међуетничке мржње и могућих сукоба, поготово због најава да Албанци спремају поход на њих и њихову територију. Посебно их забрињава то што су Албанци у Приштини пре три дана палили њихову заставу.
Погледајте још: Македонска власт: Нема бојазни од радикализације протеста
ПЕВАЧИ С КОСОВА ПОДРЖАВАЈУ ИЗГРЕДНИКЕ МУП Македоније донео је одлуку да забрани улазак на територију његове земље певачима са Косова који су путем друштвених мрежа најавили учешће на данашњем протесту у Скопљу. Таква одлука донета је после учешћа косовског певача Лабија на протесту који је пре недељу дана одржан у том граду, као и због учешћа неких певача на митингу у Приштини пре три дан Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА