Најновије

У протекла 24 сата погинуло је седам, а рањено 30 украјинских војника

КИЈЕВ - У протекла 24 сата погинуло је седам, а рањено 30 украјинских војника у војној операцији украјинских снага на истоку Украјине, изјавио је данас портпарол Украјинског савета за националну безбедност и одбрану Андреј Лисенко.
Украјински војник (дв.де)

Украјински војник (дв.де)

Он је рекао да су проруске снаге гранатирале стамбене области у Доњецку и да је том приликом погинуло шест, а рањено осам цивила. Украјински савет за националну безбедност и одбрану је демантовао да су украјинске снаге данас гранатирале руски погранични град Доњецк у региону Ростов. Лисенко је казао да је кључни задатак украјинских снага да ослободе територију Украјине од "терориста, бандита и плаћеника", наводи Итар-тас. Стрелков: Кијев жели да увуче Русију у рат провокацијама Украјинска војска гранатирала је рано јутрос са своје стране границе руски погранични град Доњецк, у Ростовској области, како би увукла Русију у оружани конфликт, упозорио је данас министар одбране самопрокламоване Доњецке Народне Републике (ДНР) Игор Стрелков за телевизију Раша лајф њуз. Једна од граната је погодила приватну кућу, убивши једну и тешко ранивши две особе, преноси Итар-тас. Након што је претходно украјинска армија користила и хемијско оружје, у близини Семјоновке, Стрелков истиче да више нема никакве сумње у погледу намера власти у Кијеву "које немају ни части ни савести". Казнена операција снага Кијева против региона Доњецка и Луганска, које желе да врате под своју контролу, однела је досад на стотине живота, довела до рањавања готово хиљаду и по људи, уништила бројне грађевине и приморала десетине хиљада особа на бекство из Украјине. Москва је више пута позивала украјинске власти да обуставе операцију и ступе у дијалог са становништвом на југоистока земље.
Прочитајте још:(ВИДЕО) У Луганск ушле две колоне тенкова и борбене технике Народне војскеУкрајинска граната убила руског цивила
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА