Најновије

Вујовић за Блумберг: Решење за Србију је у новом задуживању!

БEOГРAД - Србиjа жели да са Mеђународним монетарним фондом (MMф) у овоj години постигне споразум о трогодишњем заjму, што би допринело остварењу планираних циљева у погледу буџетског дефицита и jавног дуга, изjавио jе данас министар привреде Србиjе Душан Вуjовић у интервjуу њуjоршкоj агенциjи Блумберг.
Душан Вујовић ( Фото: ЈуТјуб)

Душан Вујовић ( Фото: ЈуТјуб)

Вуjовић, коjи jе и вршилац дужности министра финансиjа после оставке Лазара Kрстића, у интервjуу за Блумберг jе обећао да ће спречити банкрот Србиjе, као и да ће наjављени сет економских мера, попут смањења плата и пензиjа, бити равномерниjе распоређен у наредне три године.
"Желимо да обновимо наше преговоре са MMф-ом и надамо се да ће они успешно бити завршени до краjа септембра или почетка октобра", изjавио jе Вуjовић.
Према његовим речима, то би се поклопило са тренутком када би требало да буде усвоjен ребаланс буџета за 2014. годину и нацрт буџета за 2015. годину. Вуjовић jе своj план окарактерисао као "пођеднако кредибилан, али социjално изводљив програм", коjи би донео обарање буџетског дефицита за 500 милиона евра годишње до 2017. године. Прочитајте још:ОВО ЈЕ ФУДБАЛСКИ МИЛИОНЕР: Изумео спреј за слободне ударце! "Преговори са MMф-ом ће омогућити српским лидерима прилику да разговараjу о лабављењу монетарне политике, као и да затраже од MMф-а да мало попусти са неким монетарним инструментима, jер jе релаксираниjа монетарна политика могућа, с обзиром на изузетно ниску стопу инфлациjе у Србиjи од 1,3 одсто", закључио jе Вуjовић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА