Најновије

ОД УКРАЈИНЕ ДО АФРИКЕ: Пољаци спремају нешто велико - француска пљачка Нигера је брутална! (ВИДЕО)

У Нигеру Американци имају базу која је примарно намењена дејству дронова, и могу да контролишу све од Средоземног мора до залива на који излази Нигерија. То је битно јер постоји пројекат да се гасоводом из Нигерије, преко Средоземног мора и Француске, повеже Европска Унија, и обезбеди 30 и нешто милијарди тона гаса годишње, што је као два Турска тока отприлике.
Билбија (Фото: Скриншот)

Билбија (Фото: Скриншот)

И сада је већ питање да се не допусти ширење руског и кинеског утицаја на земље француског утицаја и није искључено да ће Американци и Французи послати војску под фирмом заштите демократије, изјавио је Ђуро Билбија, уредник портала Факти и некад дугогодишњи дописник Новости из Русије.

Он је приликом гостовања на каналу Прави одговор, у емисији Луча, казао да су се пре Нигера, уз подршку Русије и видљиву или невидљиву подршку Кине, делом ослободиле Централноафричка Република, Мали и Буркина Фасо.

- Те земље су биле представљене на недавно одржаном самиту Русија-Африка у Санкт Петербургу.

Французи су већ избачени из Малија, а нова војна власт у Нигеру им је наредила да морају да се покупе у року 30 дана. Они тамо имају војну базу од 1.500 војника. Постоји и америчка база, али и немачких 100 војника – изнео је Билбија.

Он је навео да је Америка највећа колонијална сила тренутно, а казао је и да у Нигеру нема руских војника, „што не значи да их неће бити“. Како је додао, Французи ће морати да беже из Нигера да сачувају живе главе, осим ако се одлуче за војну интервенцију.

- Тамо је француска компанија вадила уран који је продавала по цени од 218 евра за тону, а Нигеру је плаћала 11 евра – открио је Билбија фрапантне податке.

Говорећи о рату у Украјини, рекао је да Пољаци спремају нешто крупно, а на то указује 1.000 тенкова и 200 хајмарса које су наручили.

- Пуковник Даглас Мекгрегор најављује да Пољаци са Литванцима планирају да умарширају у Украјину. Они би на позив Кијева ушли у Западну Украјину као „мировне снаге“. И то није немогуће, тај корпус би имао око 25.000 војника, што је јако велики број – открива урадник портала Факти.

Билбија је говорио о све масовнијем дезертерству Украјинаца, али и о модерним минским пољима. Како је објаснио, она су постављена из даљине, путем минобацача, са паметним минама, које Руси могу да детонирају на дугме, или да искључе део минског поља, како би украјински дезертери прешли и предали се, након чега га поново укључе.

Он је рекао да ће овај контраудар Украјинаца трајати најдаље до септембра, а да су Руси који се бране од контраофанзиве, заузели дупло више територије од Украјинаца.

- Руси већ надиру ка Купјанску, имају га у видном пољу. Не дроновима и двогледима, већ војник може да га види испред себе. Код Бахмута, већ само што нису почели напади на три мања града који отварају пут за Северск. А кад падне Северск, пашће самим тим и Авдејевка и Маринка – казао је он, додавши да су Руси спремни на гоњење непријатеља.

Билбија је говорио и о губицима Украјине, те да је на неким деловима фронта „украјински војник живео у просеку 4 сата“. Такође о Вагнеру за који је открио колико је само граната раздужио, односно вратио Министарству одбране, што не говори у прилог тези да им је фалило муниције.

Говорио је и о ракетирању украјинских лука, након напуштања житног споразума, али и зашто је Лукоил постао спонзор Хајдука из Сплита. О свему томе детаљније у емисији на каналу Прави одговор.

Прочитајте ОВДЕ о стању на украјинском фронту

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА