Најновије

Ово су занимања којих ускоро неће бити

ЊУЈОРК - На листи десет занимања на путу изумирања коју је објавила позната америчка агенција за запошљавање, Каријер Каст, налазе се поштари, новинари, дрвосече.
Путујући трговац одавно на путу нестајања, фото: Forbes.com

Путујући трговац одавно на путу нестајања, фото: Forbes.com

Због нових технологија потреба за појединим занимања се смањује, а најугоженије занимање је поштар, пренео је лист Фигаро. Просечна годишња плата поштара у САД је 53.000 долара, а због све мање потребе за разношењем поште од куће од куће које је замењено електронским пошиљкама оцењује се да ће их до 2.220. бити отпуштено 28 одсто. На другом месту најугроженијих занимања је фармер чија просечна годишња плата у САД износи 69.000 долара. Због све веће механизације која замењује људску радну снагу сматра се да ће до 2020. бити смањено 19 одсто ове радне снаге. На трећем месту су вариоци чија просечна плата у САД износи 36.000 долара. Процењује се да ће због све веће компјутеризације у фабрикама до 2020. бити отпуштено 19 одсто ове радне снаге. На четвртом месту најугроженијих занимања су новинари јер тиражи писаних издања вртоглаво падају а многе новине више не излазе у папирном издању. Просечна плата новинара на годишњем нивоу у САД је 35.000 долара а сматра се да ће их до 2020. бити отпуштено 13 одсто, наводи Фигаро. На петом месту су туристички агенти чија годишња просечна плата износи 34.000 долара а којих ће до 2020. бити 12 одсто мање због све учесталије праксе резервације аранжмана путем Интернета. На шестом месту су дрвосече чији ће се број драстично смањити до 2020.
Занимљивости из рубрике:(ВИДЕО) Извадите коштицу из трешње за секунду!(ВИДЕО) Најсексипилнији припадник проруских снага Новорусије!ВАНЗЕМАЉЦИ ИПАК ПОСТОЈЕ? Ове слике крију доказе о тајанственим посетиоцима!
На седмој позицији су стујрдесе које у просеку на годишњем нивоу зараде 35.000 долара. Њихов број до 2020. биће смањен за седам одсто због све популарнијих економичнијих летови који изискују и мање посаде у авиоу. На осмом месту су металостругари јер њихово место све више замењују роботи. Њихова просечна плата је 32.000 долара на годишњем нивоу, а процењује се да ће их до 2020. бити отпуштено шест одсто. На деветом месту су графички радници чија садашња годишња просечна плата износи 32.000 долара и којих ће до 2020. бити отпуштено пет одсто. На десетом месту су порески агенти са месечним просечним примањима од 32.000 долара, којих ће до 2020. бити пет одсто мање због све учесталијег плаћања пореза путем Интернета. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА