Најновије

Почела копнена инвазија!

Премијер Израела Бењамин Нетањаху наредио је војсци да започне копнену операцију у појасу Газе, саопштено је из председничке канцеларије. Потврђено је и да су израелске одбрамбене снаге (ИДФ) ушле у ову област у четвртак увече.
Поприште јучерашње експлозије у Гази, фото: Middleeasteye.net

Поприште јучерашње експлозије у Гази, фото: Middleeasteye.net

Сврха операције, како је саопштено, је да се униште палестински "тунели терора" који воде до Израела. - Израел је обавезан на деловање у циљу заштите својих грађана. Ми смо посвећени довођењу мира у земљу и озбиљном оштећењу терористичких снага и њихове инфраструктуре - наводи се у саопштењу. Пре почетка копнене инвазије, Израел је лансирао јак артиљеријски и ваздухопловни напад на Газу, а копнена операција укључиваће тенкове, пешадију, инжењерију, као и поморску и обавештајну подршку. Палестински извори кажу да је ваздушно-атиљеријски напад извршен читавом дужином Појаса, као и да је гађан мотоцикл за који се сумњало да превози чланове одреда који су претходно ракетирали Израел. Заменик премијера Велик Британије Ник Клег осудио је копнену операцију ИДФ-а, назвавши је "колективном казном" и ургирао на Израел да обустави напад.
Кликните овде:Kраj примирjу, удари са обе странеПостигнут договор о примирју у појасу ГазеГаза: Рођаци вође Хамаса убијени у израелском бомбардовању
Извор: Јерусалем пост, РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА