Најновије

Шпанска контрола лета и Русија оптужују Украјину за рушење Боинга!

Неколико минута пре пада Боинга у Украјини у близини су примећени украјински борбени авиони, пише на свом Твитер налогу шпански контролор лета малезијског авиона.
Meсто пада малезијског авиона (Фото: LifeNews)

Meсто пада малезијског авиона (Фото: LifeNews)

Борбени авиони су пролетели поред Боинга 777 три минута пре него је нестао са радара. „Када је Боинг једноставно нестао, кијевске власти су нам одмах јавиле да је пао. Како су могли тако брзо да сазнају?“ пита се Карлос на свом микроблогу.

И Руси оптужују Украјину

Системи противавионске одбране Русије 17. јула нису радили у близини украјинске границе, борбени авиони Русије такође нису летели, стоји у изјави Министарства одбране Русије, коју преносе РИА Новости. Министарство такође располаже информацијама да је у области Доњецка (на југоистоку Украјине) постављено 27 лансера ракета „бук м1“, којима је наоружана украјинска армија. Та врста противавионског оружја може да погоди циљ на висини од тридесет километара и више.
Прочитајте још: Украјинци гађали Путинов авион!
Министарство одбране Русије не верује изјавама Кијева да ракете „бук“ или борбени авиони Украјине нису пуцали у ваздушне циљеве у зони у којој се срушио Боинг. Са друге стране Украјина је објавила аудио снимак наводно пресретнутог разговора двојице побуњеника у коме они признају да су срушили путнички авион. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА