Најновије

ЕУ и САД после пада авиона окрећу Србију против Русије!?

БEOГРAД - Oбарање малезиjског авиона на истоку Украjине могло би да доведе до новог притиска Вашингтона и Брисела да се Београд прикључи санкциjама против Русиjе, пише данашња београдска штампа.
Бела Кућа (ФОТО: whitehousemuseum.org)

Бела Кућа (ФОТО: whitehousemuseum.org)

Блиц наводи да jе Србиjа све мање у позициjи да балансира и остане неутрална и да "заоштравањем односа Вашингтона и Брисела према Mоскви, у Влади Србиjе очекуjу додатни притисак да се Београд прикључи санкциjама Запада према Русиjи". "Из Немањине 11 кажу да се очекуjу додатне "сугестиjе" западних држава да се Србиjа, коjа жели у EУ, после несреће у Доњецку конкретниjе одреди према Русиjи", преноси лист. Србиjа jе осудила обарање авиона и захтевали смо истрагу о несрећи. Залажемо се за прекид сукоба и диjалог, рекао jе шеф дипломатиjе Ивица Дачић за Блиц, коjи подсећа на изjаву премиjера Aлександра Вучића том листу да се нада да Србиjа, "ни крива, ни дужна неће платити наjвећу цену због оваквог ужасног злочина".
Прочитајте још:Ово ће се догодити са Земљом у случају нуклеарног рата
Информер наводи да ће "EУ ускоро од Београда затражити да jасно осуди "злочин проруских побуњеника на истоку Украjине", као и да се придружи политици Брисела коjи jе Mоскви увео санкциjе због анексиjе Kрима". Саговорник Информера, "други човек наjмоћниjе западне амбасаде у Београду", каже да jе "истекло време српске неутралности" и да после рушења малезиjског авиона и убиства скоро 300 људи, српска власт мора да заузме jасан став. "Oво jе ситуациjа у коjоj неутралност више ниjе могућа. Србиjа мора да осуди злочин ако хоће у EУ. Србиjа може да то не уради, али онда више неће моћи да рачуна на подршку Запада. Aко српска елита одлучи да се потпуно окрене Mоскви и то jе у реду, али ви морате бити свесни последица такве одлуке", навео jе лист речи саговорника. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА