Најновије

ЛАЗАНСКИ: Малезијским авионом руше Путина, по истом рецепту су довели Горбачова на власт!

БЕОГРАД - Војни аналитичар Мирослав Лазански, гостујући у емисији "Око" на РТС-у, поставио је питање  "Зашто се у предвчерје битних геополитичких стратешких преломних тренутака у светској политивци догађају обарања авиона". Лазански је подсетио да је управо један случај обарања авиона послужио да се у СССР на власт доведе Mихаил Горбачов и Перестројка. 
Емсија ОКо на РТС (Фото: принтскрин)

Емсија ОКо на РТС (Фото: принтскрин)

- 1. септембар 1983 године на крају ере Хладног рата догодило се оборање авиона јужнокорејског КАЛ-007 на лету из Енкоњиџа за Сеул. Он је ушао у ваздушни простор СССР изнад Сахалина, летео изван цивилног коридора, са комплетно угашеним светлима, са угашеном навигацијом, није одговарао на позиве на међународној френкфенцији совјетских ловаца СУ-15 да се идентификује и он је оборен 35 секунди пре него што је изашао из ваздушног простора СССР. После се утврдило да је у његовој радарској сени летео амерички шпијунски извиђачки авион ЕЦ 130. Тада је смењен комплетан совјетски војни врх. Маршали су смењени, министар одбране... Онда је дошао Горбачови Перестројка. Ово је сада удар на Путина. Зашто је тајминг овог малезијског авиона баш сада? Зато шти су снаге Украјинског владе доживеле неколико жестоких удараца. Ситуација на фронту није ишла у прилог Влади у Кијеву. Русија је дала неколико саопштења да, уколико се настави гађање њене територије, да ће селективно приступити гађљању одређених циљева по Украјини. Затим имате БРИКС, посету Путина Јужној Америци. Имате једну невероватну офанзиву Москве. Са овим обарање малезијског авиона Москва је пацификована, бар на неколико дана. Они се сада баве саопштењима - рекао је Лазански.
Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО: Случај „Плишано мајмунче“ – антируска медијска превара! (ВИДЕО)
Он је поставио и питање "коме требало рушење овог авиона". - Америка је себи зацртала нову стратегију, а то је рушење Путина. Они иду на то. Њима не одговара ово што се дешава са БРИКС-ом, новом међународном банком...  - објаснио је Лазански. Поред Лазанског у емсији Око на РТС- су гостовали војни коментатор Александар Радић и дипломата Душан Спасојевић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА