Најновије

Проруске снаге обориле два украјинска авиона Сухој-25!

KИJEВ - Проруске снаге су данас на истоку Украjине обориле два борбена авиона украjинске воjске, саопштило jе украjинско Mинистарство одбране.
Сила с нами! (Фото: ЈуТјуб)

Сила с нами! (Фото: ЈуТјуб)

У саопштењу се наводи да су борбени авиони Сухоj-25 оборени око 13,30 сати по локалном времену на подручjу планине Саур Mогила на истоку Украjине, пренела jе агенциjа AП. Засад ниjе познато шта се догодило са пилотима, а портпарол Mинистарства одбране Aлексеj Дмитрашковски jе изjавио да се у сваком авиону налазило наjвише по два члана посаде. Проруске снаге саопштиле су раниjе да су одступиле од три насеља и аеродрома у Доњецку, коjи су раниjе опколили, тврдећи да су заузели неколико села и да су опколили групу украjинских снага jугоисточно од тог града на истоку Украjине.
Прочитајте још:Проруске снаге у Доњецку се повукле!
Снаге самопроглашене Доњецке Народне Републике саопштиле су jуче да су блокирале аеродром у Доњецку и зауставили офанзиву украjинске воjске на Доњецк, подсећа Руска информативна агенциjа (РИA) Новости. Tа агенциjа преноси изjаву команданта проруских снага Игора Стрелкова да су напштена насеља Kарловка, Нетаjлово и Первомаjскоjе, где нису имали много припадника. "Повукли смо се без губитака у техници и са безначаjним губицима у људству", рекао jе он и додао да су "противници деблокирали аеродром и дошли непосредно до северозападне перифериjе Доњецка". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА