Најновије

Вучић: Нико неће постављати ултиматуме Србији док сам ја премијер

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић изјавио је данас да са Србијом данас нико не разговара језиком ултиматума, нити би он лично тако нешто дозволио.
Премијер Александар Вучић неће трпети ултиматуме (фото Јутјуб)

Премијер Александар Вучић неће трпети ултиматуме (фото Јутјуб)

"Влада Србије води политику ЕУ интеграција, добила је поверење грађана Србије и да води политику добрих односа и са Руском Федерацијом и Влада Србије ће такву политику и да води", рекао је Вучић, одговарајући новинарима на питање у вези са наводним ултиматумима које је Србија добила поводом ситуације у Украјини. "Наши пријатељи са нама не разговарају језиком ултиматума. Нико са мном не разговара на тај начин, а ја пре нећу да будем председник српске владе него да тако нешто дозволим", рекао је премијер новинарима, након што је посадио дрво мира у београдској Надбискупији у знак обележавања предаје аустроугарског ултиматума Србији, уочи почетка Првог светског рата. Председник владе је додао да свакако постоје различитите визије о неким стварима, као што је Јужни ток, али је истакао да и Србија има неколико питања. Како је навео, то је добар уговор за нас: "Потекао гас или не потекао, он нам обезбеђује 350 милиона евра и нека ми неко каже где ћемо да зарадимо тих 350 милиона евра". "Нека нам неко каже како то да објасним нашим грађанима", рекао је Вучић.
Прочитајте још: Запад Србији: Не занимају нас ваши интереси, имате рок до 1. септембра да уведете санкције Русији!
Он је додао да се Србија налази на европском путу од којег неће одустати, да ће бити ствари на које можда неће моћи да одговори у складу са очекивањима, али да ће се трудити и нагласио да смо свесни да имамо велике обавезе. Вучић је поручио да ће до 4. августа представити резултате рада владе и да ће грађанима презентовати да је 95 одсто од онога што је обећано у експозеу и урађено. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА