Најновије

Погледајте које фобије имају Џони Деп, Дејвид Бекам, Мадона, Никол Кидман...

Без обзира на звездани статус, новац и моћ, познати и славни баш као и обични смртници боре се са страховима и фобијама што им отежава свакодневно функционисање. Док неки мудро ћуте, други отворено причају о својим проблемима помажући на тај начин и својим обожаваоцима који се можда боре са истим страховима.
Џони Деп (Фото: википедија)

Џони Деп (Фото: википедија)

Коулрофобија Коурлофобија страх је од кловнова. Нека истраживања процењују да се чак 12% одраслих американаца ужасава кловнова, један од њих је и Џони Деп. Славни глумац и продуцент открио је како има паничан страх од кловнова и објаснио зашто је то тако: 'Има нешто у тим обојеним кловновским лицима и лажним осмесима чега се ужасавам. Изгледају ми врло мрачно и пакосно. Кад сретнем неког кловна, цео дан ми није добро'. Џони је само један у низу славних који живи са својим фобијама. Иако нерадо о њима говори, за Мадону је познато да се плаши лоших критика и старења што и није претерано чудно, али фобија од које чак и велика Мадона пати зове се 'бронтофобија' и не, не ради се о страху од бронтосауруса већ од громова! Опсесивно-компулзивни поремећај Неки од симптома су понављајуће прање руку, наметљиве и нежељене сексуалне и агресивне мисли и аверзија према непарним бројевима. Управо с овим последњим симптомом, аверзијом према непарним бројевима, бори се славни Дејвид Бекам. Његов ОКП очитава се у потреби да све књиге на полици буду сложене по реду и у истој равни, то му посебно смета када се налази у некој хотелској соби. 'Све мора бити у равни или у пару. На пример, ако слажем лименке пива или сока у фрижидер и ако број није паран, једну морам да склоним и оставим на другом месту'. Објаснио је Дејвид. Аблутофобија, хелиофобија, педофобија, акрофобија, агорафобија, клаустрофобија... само су неке од фобија које загорчавају живот славном редитељу, сценаристи и глумцу Вудију Алену. Открио је како се цео живот бори против разних облика депресије и управо зато и његови филмови су такви а све како би одвратио пажњу од својих душевних проблема. Оно чега се Вуди смртно плаши је туширање у кади у којој се одвод налази у средини. Осим тога плаши се и сунчеве светлости, рака, деце, малих просторија и висине. Њему заиста није лако!
Прочитајте: Снуп Дог: Дувао сам у Белој кући
Плејади познатих фобичара придружила се и Никол Кидман која пати од лепидоптерофобије или једноставније, страха од лептира! Кеану Ривс пати од никтофобије, страха да остане сам у мраку, Памела Андерсон, ма колико год то звучало иронично, пати од спектрофобије, страха од огледала. Чак ни великани попут Алфреда Хичкока нису били поштеђени страхова, алектрофобија је страшно мучила овог славног редитеља, замислите, плашио се јаја! Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА