Најновије

Tри српска клуба елиминисана из квалификација за Лигу Европе!

Три српска клуба елиминисана су у другом колу квалификација за Лигу Европе. Јагодина, која је имала најбољи резултат из првог меча, на свом терену је поражена од румунског Клужа са 1:0. Пирове победе Војводине против Тренчина (3:0) и Чукаричког против Гредига (2:1).
ФК Јагодина (Фото: ФК Јагодина)

ФК Јагодина (Фото: ФК Јагодина)

Јагодина није успела да елиминише румунски Клуж, пошто је на свом терену поражена са 1:0. Јагодинци су тако заокружили лош дан српских екипа у Европи, пошто су претходно елиминиусани Чукарички и Војводина, иако су у реваншима забележили победе. Није Јагодина била далеко од циља, може се рећи да су били бољи ривал током већег дела меча, али су Румуни стрпљиво чекали своју шансу и искористили је у 81. минуту, када је Гима савладао голмана Ђуричића. Фудбалери Војводине нису успели да се пласирају у треће коло квалификација за Лигу Европе иако су у Новом Саду савладали тим словачког представника Тренчина са 3:0 (1:0). Стрелци су били Иванић у 17, Аливодић у 52. и Стојановић у 68. минуту. Изабраници тренера Зорана Марића заустављени су на корак од подвига и тек сада ће жалити због очајне игре у првом мечу прошле недеље у Словачкој, где су поражени чак са 4:0. У Новом Саду су се приказали у сасвим другом светлу, играјући надахнуто и мотивисано и само због зле среће нису стигли барем до продужетака. Када је Иванић начео мрежу одличног голмана Волешака после петнаестак минута ништа није говорило да ће Новосађани стићи надомак убедљивог тријумфа. Највећи део узбудљиве утакмице протекао је у великој офанзиви српског тима. У другом полувремену Аливодић и Стојановић наговестили су да би ипак Новосађани могли до циља, створене су бројне шансе, али нажалост до краја је недостајао још један гол. Фудбалери Тренчина тешком муком сачували су мрежу, а играчи Војводине после меча су аплаузом поздрављени од навијача због приказане игре у уложеног труда. Ни фудбалери Чукаричког нису успели да се пласирају у треће коло квалификација за Лигу Европе иако су у Салцбургу, у реванш утакмици, победили тим аустријског Гредига са 2:1. Први меч прошле недеље у Београду Гредиг је убедљво добио са 4:0. Представник Србије тако се ипак победом опростио од даљег такмичења у дебитантском учешћу на европској сцени.
Прочитајте још: Ово је најекстремнији српски навијач: Погледајте колико ће планина освојити на путу за Гранаду!
После лекције на Бановом брду Чукарички је играо опуштено, немајући шта да изгуби, па је оставио много бољи утисак. Аустријанци се нису превише ни трудили након четири постигнута гола у Београду, где су показали да су бољи и квалитетнији тим. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА