Најновије

Дачић: Нико нема права да нам дели лекције, посебно не они...

БЕОГРАД - Нема нових захтева да Србија уведе санкције Русији, рекао је у петак министар спољних послова Ивица Дачић и поручио да нико нема права да дели Србији лекције, посебно не неко ко је нарушио њен територијални интегритет.
Ивица Дачић - не воли лекције! Фото: ЈуТјуб (РТС)

Ивица Дачић - не воли лекције! Фото: ЈуТјуб (РТС)

"Ми немамо неке велике спорове са ЕУ, али ми смо суверена земља и гледамо своје интересе", рекао је Дачић за Радио-телевизију Србије (РТС).
Прочитајте још:(ВИДЕО) Јосип Броз Тито у борби са пудлицама!
Он је истакао да је спољна политика Србије прошле године била 90 одсто усаглашена с политиком ЕУ и додао да се такав тренд наставља и ове године иако је проценат усаглашавање опао у прва три месеца, пре одржавања избора. "Србија се придружила одлукама ЕУ у 10 случајева, а у четири, који се односе на Украјину, тачније на санкције Русији није", казао је Дачић. Он је нагласио да Србија никада неће подржати нарушавање територијалног интегритета било које земље чланице УН, посебно јер је њој одузето Косово "које сада брани". "Србији нема нико право да дели лекције, посебно не неко ко је нарушио њен територијални интегритет", поручио је министар спољних послова. Коментаришући обарање малезијског авиона на истоку Украјине, он је казао да се Србија залаже за спроводјење медјународне истраге која ће открити кривце. "Ми наравно као пријатељи Русије, не можемо да подржимо сваки потез који је за осуду, без обзира да ли неко сумњичи Русију са или без доказа", казао је Дачић за РТС. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА