Најновије

Фактор Плус: Једино Вучић одликаш, остали министри једва пролазе...

БEOГРAД - За првих сто дана Владе грађани као да су у њоj видели само премиjера Aлександра Вучића и као никада раниjе, бар према истраживањима агенциjе "Фактор плус", сада jе забележена велика разлика између оцена рада првог човека Владе и осталих министара.
Фото: Фактор Плус

Фото: Фактор Плус

Према истраживању чиjе jе резултате пренео дневни лист "Политика", чак ни Вучићеви наjверниjи и jавности наjпознатиjи сарадници, попут Зоране Mихаjловић или Небоjше Стефановића, нису досегли оцену "добар 3". У истраживању поводом сто дана актуелне Владе, на узорку од 1.100 испитаника, просечна оцена за Вучићев учинак jе 4,1. Први следећи jе први потпредседник владе Ивица Дачић са просечном оценом 2,9, па би се дало закључити да су грађани прилично незадовољни Вучићевим кабинетом, преноси "Политика". Ипак, одговори испитаника на остала питања у овом истраживању указуjу да имаjу завидно мишљење о њеним достигнућима за нешто више од три месеца од формирања.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте невероватне тренинге руског ФСБ-а – смртно опасно!Додик: Ко не зна Турке, тај…
На питање "Да ли подржавате актуелну владу?", 64 одсто одговорило jе позитивно, 23 одсто негативно, а 13 ниjе дало одговор. Kоментаришући велику диспропорциjу између задовољства грађана радом Вучића и осталих чланова владе, директор фактора плус Владимир Пеjић напомиње да ниjе добро што нема jош неког ко ће га ближе пратити. Пад Дачићеве оцене у односу на раниjа истраживања може се делом приписати и његовоj новоj, реално мањоj улози у Влади у односу на претходну када jе био премиjер, али чињеница да су сви остали врло слично оцењени указуjе да их грађани мање-више jеднако гледаjу. "Не знам да ли jе таква слика створена, али очигледно jе да огромна већина њих мисли да само Вучић ради како треба", истиче Пеjић. Према његовоj оцени, подршка влади (када jе реч и о ономе што jе наjвише урадила и у ком правцу се креће) прати отприлике реjтинг владаjућих партиjа, пре свега СНС-а, а у оквиру СНС-а наjтачниjе би било рећи - Вучића. "Mислим да кад оцењуjу Владу, оцењуjу Вучића наjвише и да, истовремено, кад оцењуjу Вучића оцењуjу Владу. A да не мисле то за целу Владу наjбоље се види из ових других оцена, коjе нису сjаjне, чак ни за министре из СНС-а. Oчигледно jе да jе он локомотива коjа све то вуче, у ком год правцу, он jе таj коjи носи реjтинг, чини ми се, и СНС-у и целоj Влади. Зато би ови други из СНС-а требало да се замисле", сматра директор фактора плус. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА