Најновије

Колосални губици украјинске војске код Шахтјорска

Нaчелник Генералштаба украјинске армије Виктор Муженко објавио је да су његове јединице - после вишенедељних бомбардовања и ракетирања из ваздуха и неколико неуспелих покушаја - успеле да заузму стратешки важно узвишење Саур-Могила које се налази на граници између Луганске и Доњецке Републике.
КИЈЕВ ОБЈАВИО ДА СУ ЊЕГОВЕ СНАГЕ ПРЕУЗЕЛЕ КОНТРОЛУ НАД САУР-МОГИЛОМ, АЛИ ИЗ ДНР ТО ДЕМАНТУЈУ (Фото: РусВесна)

КИЈЕВ ОБЈАВИО ДА СУ ЊЕГОВЕ СНАГЕ ПРЕУЗЕЛЕ КОНТРОЛУ НАД САУР-МОГИЛОМ, АЛИ ИЗ ДНР ТО ДЕМАНТУЈУ (Фото: РусВесна)

Међутим, електронски медији блиски војном врху ДНР објављују да Саур-Могила за коју је вођена „страшна битка“ није у украјинским рукама. Чак наглашавају: „У Торез је стигло наше појачање. У Сњежном све држимо под контролом, па је украјинска претња Саур-Могили неутралисана“. Шеф инфо-центра Југоисточног фронта ДНР Константин Книрик такође је одбацио тврдње Кијева да Саур-Могила пала: „Украјинци нису успели да заузму то стратешки важно узвишење. Борбе се воде и за околна села Мариновка и Дмитровка. Нема предаје Саур-Могиле!“ Кијевска хунта истовремено је саопштила да од данас делимично контролише и место пада малезијског Боинга 777. Армија ДНР признала је да је «привремено напустила» село Расипноје које се налази у зони на коју су пали делови уништеног авиона. Ово село се налази између Шахтјорска и града Торез око које се такође воде борбе. Ситуација је недовољно јасна јер се и Саур-Могила и Расипноје налазе источно од града Шахтјорска за који се још воде борбе, а војни врх Доњецке Републике је управо објавио да су Украјинци ноћас и данас источно од Шахтјорска имали „колосалне губитке“. Начелник штаба армије ДНР, Игор Иванов, изјавио је: „Борбе око села Расипноје још трају и део су ширих сукоба око Тореза. Губици украјинске националне граде заиста су колосални. Чак се не усуђујем ни да израчунам колики су“.
Прочитајте:Проруске снаге губе главно упориште – Доњецк!?(МАПА) Новорусија сатерана на петину територије Доњецка и Луганска(ВИДЕО) Погледајте ратне ужасе на улицама Доњецка!
Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА