Најновије

"Гаранције Владе Србије су мртво слово на папиру, постоје спискови за хапшење Срба на Космету!"

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Председник Српског националног већа северног Косова Милан Ивановић изјавио је да су му високи званичници Србије и међународне заједнице потврдили да постоје спискови за хапшење Срба на Косову.
Mилан Ивановић (Фото: МЦ)

Mилан Ивановић (Фото: МЦ)

"Спискови који на Косову и Метохији постоје за хапшење Срба у функцији су етничког чишћења КиМ од преосталих Срба са севера покрајине и стварање Велике Албаније", рекао је он за Телевизију Мост из Звечана. Ивановић је казао да су му високи званичници међународне заједнице рекли, а званичници у Београду потврдили, да постоји најужи списак за хапшење 18 Срба, на ком се налази и он. "Помиње се још један списак од 34 особе за хапшење и највероватније се чека оснивање Суда за злочине припадника ОВК - због 'равнотеже' мора се судити и Србима", сматра Ивановић. Он је хапшење Срба на Косову упоредио са лишавањем слободе Војислава Шешеља и нагласио да се њима онемогућава праведна и правична одбрана, као и фер и коректно суађење.
Владине гаранције – мртво слово на папиру Осврћући се на гаранције Владе Србије да ће ухапшени Срби бити доступни правосудним органима ако им се омогући одбрана са слободе, Бркљач, Ивановић и Божовић су оценили да су оне остале "само мртво слово на папиру" и да се "осећа подцењивчки однос према тим гаранцијама од стране оних који је требало да их уваже".
Адвокат Миодраг Бркљач објаснио је за ТВ Мост да позив за одлазак у полицијску станицу ради давања података сам по себи не значи и хапшење, али се најчешће тако заврши за Србе на Косову. Он је твдњу илустровао примером његовог клијента Драгана Делибашића, који је ухапшен пре скоро пола године и још увек се налази у притвору а оптужница није подигнута.
Прочитајте још: Од почетка године број жртава трговине људима 86
Потпредсеница ГИ СДП "Оливер Ивановић" Ксенија Божовић подсетила је да је и лидер те иницијативе на позив Еулекса отишао на разговор који је трајао до раних јутарњих сати и да је тада одведен у притвор у коме се налази више од шест месеци. Извор: Вестионлине, Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА