Најновије

ОТКРИВАМО: Операцијом на истоку Украјине руководи амерички генерал из Пентагона

МОСКВА - Операцијом на истоку Украјине руководи амерички генерал послат из Пентагона, а такав потез Вашингтона и Кијева је инициран све већом ескалацијом сукоба у овој земљи.
Амерички војник (Фото: armyrecognition.com)

Амерички војник (Фото: armyrecognition.com)

Познато је да је још на самом почетку у Кијев тајно ишао директор ЦИА, Џон Бренан, што је у почетку избегавано да се потврди, али је касније Стејт департмент потврдио ту информацију. Ово је за највећи број аналитичара био јасан доказ да операцијама Кијева управља САД, а сада је то нешто што је постало "нормално" у политици Кијева. Недавно су из Америке стигли војни експерти са циљем да помогну украјинској армији и влади у борби против тероризма, а сада је потврђено да је на челу операције на истоку Украјине амерички генерал Ренди Ки.
Прочитајте још:Аваков: Треба нам 20.000 људи за замену дезертера!
Џефри Пајета, амерички амбасадор у Кијеву, одржао је састанак са представницима државног врха Украјине. То су били Валентин Наливаиченко, Арсен Аваков, Валериј Гелета и Петар Порошенко. После овог састанка уследио је долазак генерала Рендија Кија у Кијев који је преузео управљање украјинском армијом и координацију операција на југоистоку земље, пишу руски медији. Ренди Ки је високи званичник америчке војске. Начелник за политику, стратешко управљање и сарадњу на континенту Европе при армији САД-а. Његово пуно име је Ренди Ки Алан (Кее Randy Alan), а има чин генерал-мајора. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА