Најновије

Николић: Градимо мостове пријатељства са муслиманским земљама

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић истакао jе данас, у разговору са реис-ул-улемом Aдемом Зилкићем и муфтиjом Mухамедом Jусуфспахићем, значаj исламске заjеднице у Србиjи и подржао решавање њених проблема кроз диjалог и компромис.
Томислав Николић, председник Србије (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић, председник Србије (Фото: ЈуТјуб)

Николић jе истакао да Србиjа учвршћуjе приjатељства широм света и да у прављењу мостова са муслиманским земљама значаjан допринос могу дати грађани Србиjе муслиманске вероисповести, саопштила jе прес служба председника Републике. Зилкић и Jусуфспахић су упознали Николића са проблемима коjи угрожаваjу опстанак Исламске заjеднице Србиjе. Пре свега то jе статусно питање заjеднице, односно упис у Регистар традиционалних верских заjеница коjе jош увек ниjе решено, иако jе неспорно по налазима владине комисиjе и судским пресудама, наведено jе у саопштењу. Други проблем исламске заjеднице у Србиjи jе питање реституциjе имовине, пре свега Баjракли џамиjе у Београди, Бали-бегове џамиjе у нишкоj тврђави, шеjх Mустафиног турбета у Београду и других обjеката.
Прочитајте још:Шта су урадили министри за 100 дана рада нове владе?
Истовремено, постоjе индициjе да се имовина у реституциjи убрзано распродаjе, чиме ће њено враћање бити онемогућено, подвукао jе Зилкић. Председник Николић jе обећао да ће учинити све да се ситуациjа реши у наjбољем интересу грађана муслиманске вероисповести. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА