Најновије

Ево како да проверите да ли вам краду wi-fi

Како данас све више нас користи бежични пренос сигнала све је више и оних који покушавају да "упадну" и на осигуране и на слободне Wi-Fi  мреже и користе интернет бесплатно.
Фото: itpro.co.uk

Фото: itpro.co.uk

Уколико је твоја мрежа осигурана тајним кључем који би само ти требало да знаш, извршене су провере са провајдером интернета и све је у реду с њихове стране, а интернет веза је и даље спора или примећујеш неке друге чудне ствари на компјутеру, време је да тестираш број корисника који користи твоју мрежу и да евентуално откачиш оне који су успели да "пробију" заштиту. Wi-Fi мрежа се лако може искористити за крађу корисничких података, лажно представљање на нету и у друге сврхе, које ти могу задати праве главобоље, па је зато наша препорука да свакако извршиш тест. Ко је на мојој  Wi-Fi  вези (Who is on my WiF) је једноставан програм за детекцију корисника прикачених на неку бежичну конекцију. Преузми га (верзија 3.0.2, 2.3 мегабајта), инсталирај и покрени. Прво прођи кроз упутство за подешавање програма и научи како се користи. Кликни на "Scan" дугме. Погледај прикачене уређаје и њихове Mac и IP адресе, али и имена, ако су уређаји правилно конфигурисани. Уколико су твоји уређаји на листи, из статуса "UNKNOWN" пребаци их у статус "КНОWН". Сними подешавања и поново скенирај систем. Ако се не појаве нови уређаји твоја веза је безбедна. Уколико се појаве нови уређаји, а нису твоји, време је да мењаш лозинку интернет везе, што можеш да урадиш у подешавањима модема, телефона, таблета или другог уређаја са којег "пушташ"  Wi-Fi интернет сигнал. Who is on my WiFi  је бесплатан за коришћење, али нема техничку подршку и онлајн приступ у "FREE" верзији. Програм може да се користи по потреби, када желиш на брзину да скенираш интернет Wi-Fi везу или нон-стоп, у позадини, када ће те систем аутоматски и у реалном времену обавестити о новим прикаченим "UNKNOWN" уређајима.
Прочитајте још:ОПТЕРЕЋЕЊЕ МРЕЖЕ: Интренет ће достићи свој лимит за осам годинаАЛАРМАНТНО: Утростручен број оболелих од алергије у само 30 годинаСекс-традиције из целог света: Пије се сперма и дели супруга
Погледајте видео: Извор: 24 сата

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА