Најновије

ДОЊЕЦК: Троје погинулих, гранатирана и школа

Најмање троје цивила погинуло а још осам је рањено током протеклих 24 сата у оружаном сукобу и пуцању на Луганск, саопштиле су данас градске власти, док истовремено украјински и руски медији извештавају да су у другом обласном центру на истоку Украјине, Доњецку, читаву ноћ трајале борбе и да је погођена једна школа.
Припадник самоодбране Доњецка показује уништени украјински тенк, фото: RIA Novosti

Припадник самоодбране Доњецка показује уништени украјински тенк, фото: RIA Novosti

Агенција УНН пренела је саопштење прес службе Луганска да су у том граду погинуле три а рањене осам особа и да је хитна помоћ интервенисала 68 пута за 24 сата. Под артиљеријском ватром биле су територије Артјомовског, Октобарског, Лењинског и Каменобродског рејона, наводи украјинска агенција. Итар-Тас с преноси оцену градског антикризног центра да је ситуација критична. У међувремену, руске агенције пренеле су тврдњу штаба проруских снага самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) да су украјински војници опкољени у Свердловском рејону на југу те области, почели преговоре са проруским снагама како би их пустили из окружења на територију коју контролише украјинска војска а у замену би уништили војну технику и предали оружје. Та група војника налази се између села Панченково и Бирјуково с једне, и руске границе, с друге стране, наводи РИА Новости. "Остали су без хране, воде и горива, муниције имају само за пушке за пар дана борбе. Ступили су с нама у преговоре", рекао је један представник штаба, додајући да "устаници нису пристали на такву понуду" и да траже да им се остави нетакнута техника. Та руска агенција наводи да је у окружењу неколико група украјинских војника који су покушали да заузму позиције уз границу и "одсеку" ЛНР и самопроглашену Доњецку Народну Републику (ДНР).
Повезано:(MAПА) Украјинци стежу обруч око Доњецка и Луганска
УНН извештава да је у Доњецку ноћ 2. на 3. јул била немирна и да житељи скоро свих рејона јављају за снажне експлозије, размену ватре из аутоматског оружја и кретању војне технике улицама града. Једна граната погодила је и делимично срушила школу у Петровском рејону, уништено је 560 квадратних метара крова, избијени су прозори и врата, наводи украјинска агенција и додаје да су уз зграду потпуно уништене помоћне просторије. УНН наводи саопштење прес центра Штаба за антитерористичку операцију по ком украјинске снаге нису имале током протекле ноћи губитака. Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА