Најновије

Барак Обама: Русија је нација која "ништа не производи"

ВАШИНГТОН - Амерички председник Барак Обама изјавио је да је Русија нација која "ништа не производи" и да Запад треба да буде "врло чврст" према Кини док Пекинг покушава да добије већу улогу у светској привреди.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

 Обама је рекао да улога руског председника Владимира Путина у свету није толико велика и да он као лидер прави краткорочне проблеме зарад политичке добити, што ће дугорочно нанети штету Русији.
"Сматрам да је важно бити објективан. Русија ништа не производи. Имигранти не јуре у Москву у потрази за могућностима. Просечни животни век мушкарца у Русији је око 60 година. Број становника се смањује", казао је Обама у интервјуу магазину "Економист". Говорећи о "регионалним изазовима" Русије, амерички председник је рекао: "Морамо се побринути да они не ексалирају дотле да се нуклеарно оружје ођедном врати у спољњополитичку расправу". Обама је описао тензије између САД и Кине као решиве.
Прочитајте још:(ФОТО) Погледајте шта је један Француз послао проруским устаницима!(ВИДЕО) Проруске снаге обориле још један украјински Сухој-25!
"Оно што ћу рећи о Кини је да морате бити врло чврсти према њима, јер ће они гурати свом силом све док не наиђу на отпор. Они нису сентиментални, не интересују их апстракције. Зато једноставно апеловање да се поштују међународне норме није довољно", објаснио је председник Обама, пренео је Ројтерс. Он је казао да верује да ће тензије у трговинским односима попустити када Кина више не буде "само јефтина производна радна снага за свет" и када њене компаније почну да производе вредне ствари које ће захтевати заштиту интелектуалне својине. "Морају постојати механизми да будемо чврсти према њима када мислимо да крше међународне норме, али и да им покажемо потенцијалне дугорочне предности", закључио је Обама. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА