Најновије

Цеца у Гучи пева за помоћ настрадалима у поплавама!

Све је спремно да у драгачевској вароши почне 54. Сабор трубача, који ће, према процени организатора за пет дана, угостити више од 300.000 посетилаца.
Цеца (Фото: Ибокс.бг)

Цеца (Фото: Ибокс.бг)

Највећа посећеност очекује се у четвртак, када ће на стадиону крај Бјелице од 23 сата наступити фолк дива Светлана Цеца Ражнатовић, а централни догађај - финално такмичење трубачких оркестара заказано је за суботу у 21 сат, када ће "Вечерње новости" омиљеном трубачу сабораша уручити награду "Златна труба". Последњег дана Сабора, у недељу, у Гучи ће певати Мирослав Илић и Мањифико, и за ове концерте улаз ће бити слободан, док ће за Цецин концерт сабораши морати да издвоје 500 динара. Директор продукције Сабора Добривоје Марински каже да се на Цецином концерту очекује више од 30.000 људи, а да ће 20 одсто од прихода организатори уплатити на рачун за помоћ настрадалима у мајским поплавама. "Цеца са нестрпљењем очекује да дође у Гучу, јер она је и сама признала да су јој наступи у Драгачеву међу најомиљенијим. Певаће старе, али и хитове са новог албума "Позив". Биће то, обећала је, спектакл за памћење". Сви остали програми на Сабору, који почиње у среду у 10 часова, биће бесплатни, па и поноћни концерт у петак (12 најбољих оркестара са предтакмичења) и за концерте мајстора трубе - Дејана Петровића (петак) и Дејана Лазаревића (субота). Као и претходних година, посетиоци ће плаћати паркинг за аутомобиле, који ће за све дане Сабора коштати 1.000 динара. Како би безбедност сабораша била на највећем нивоу, саобраћајна полиција саопштила је да ће свакодневно вршити појачану контролу на државним путевима и свим прилазима Гучи. Патроле ће на свим путним правцима бити 24 сата дневно, а најмање 150 припадника саобраћајне полиције биће само на локалитету Гуче. "На свим државним путевима, од великих градова ка Чачку, биће пресретачи који ће контролисати брзину и непрописно претицање", саопштено је из полиције.
Прочитајте још:Вучић: Не уводимо санкције РусијиСтрелков демантовао заробљавање 702 Украјинца код Шахтјорска
"На путевима од Чачка ка Гучи (и свим излазима из Гуче), контролисаће се испуњеност услова за учествовање у саобраћају, као и алкохолисаност возача. У делу где буде забрањен саобраћај за возила, посетиоцима Сабора биће омогућено да се добровољно алкотестирају, како би знали да ли уопште треба да возе. Сви возачи који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја, а они код којих се утврди количина од преко 1,21 промил алкохола биће задржани до 12 сати." Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА