Најновије

Рамбо Амадеус: У Херцег Новом тортура звучним загађењем!

ХЕРЦЕГ НОВИ - "Дакле, дошао сам у родни град Херцег Нови, жељан родне груде, наивно заборавивши на амбијент који влада у туристичкој политици нашег малог миста. " - речи су којима је почео свој утисак о Херцег Новом да пише Рамбо Амадеус на својој ФБ страници.
Рамбо Амадеус (Фото: ЈуТјуб)

Рамбо Амадеус (Фото: ЈуТјуб)

"Барке и аутомобили перманенто крстаре уз обалу и улицама опремљени ужасно јаким озвучењима, рекламирају неке примитивне програме из свег гласа. Да би попунили терасу који прима 300 или 500 људи малтретирају свих 50 000 туриста, који хтјели не хтјели морају да сазнају у којој рупи наступа овај или онај изотоп савремене субкултуре. Градски оци не реагују, јер очигледно уживају у том вашарском амбијенту, што ме, познајући их, на жалост уопште не чуди. Баш ме занима колико ће времена проћи да неко надлежан схвати да је звучно загађење за туризам једнако штетно као да се у залив испред Херцег Новог изврнуо танкер са нафтом. Ефекат је једнако застрашујући. " - пише Рамбо.
Прочитајте још:Марко Јарић: Ми Срби смо нуле од патриота!
"Али примитиван хомо сапиенс мрзи тишину, он се и весели и тугује правећи буку, влајда зато што не може да поднесе унутарње гласове који се појављују у тишини. Онај ко ништа ни о чему не зна, умјесто пријатних унутарњих гласова из дубине организма осјећа како му зјапи провалија непознатог, која је очигледно толико непријатна да мора константо да је затрпава буком... А сада цитат.  "Кад је неко глуп, производи једнак социјални ефекат као и кад је мртав. Он ништа не примјећује, само други пате око њега. "" - закључује Рамбо.   Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА