Најновије

Цонга убедљив против деконцентрисаног Новака

Новак Ђоковић поражен је од Жо-Вилфреда Цонге у осмини финала Торонта са 6:2, 6:2 после 65 минута игре, па ће се француски тенисер у наредној рунди састати са Ендијем Марејем. Најбољи тенисер света био је потпуно одсутан, безвољан и индиспониран против агресивног ривала, који је кажњавао његове грешке и поклоне за неочекивано лаку и убедљиву победу.
Индиспониран, ЈуТјуб скриншот

Индиспониран, ЈуТјуб скриншот

Најбољи тенисер света добро се намучио против луцидног Гаела Монфиса у претходној рунди, а победом је заказао дуел са још једним француским тенисером, ког је победио у 13 од 18 дуела. Цонга је последњи пут славио против Ђоковића 2011. на Мастерсу у Паризу, након тога је Ђоковић направио низ од девет победа, последња је остварена у борби за осмину финала последњег Вимблдона. Иако је Новак сигурно почео меч, освојивши први гем без изгубљеног поена, Цонга је узвратио за изједначење када је најбољи тенисер света погодио мрежу, а затим је дошао до брејка искористивши прву шансу за одузимање сервиса. Поправио је сервис Новак за избегавање новог брејка, али није дошао до прилике да се реваншира. Одолео је Цонга и на 4:2 је отишао уз излазак на мрежу и пребацивање лоптице тик преко ње, што Ђоковић није успео да испрати. Нестрпљиви и нервозни Новак журио је са изласцима на мрежу при сервису, а на крају наредног гема је при оваквој ситуацији послао лоптицу у аут за нови брејк Цонге, који је уз четврти ас успешно сервирао за први сет. Обично је Цонга играч који губи психолошку битку у борби са Ђоковићем, али су се сада промениле улоге. Он је стрпљиво градио поене и при сервису ривала, па је други сет почео брејком искористивши прву прилику, а после четири шансе Ђоковића да оконча гем.
Вести из спорта:Партизан није успео, нерешено са Лудогорецом…Повреда Теодосића безазлена…Oбесио се човек коjи jе украо Шумахеров медицински картон
Као да се Ђоковић потпуно предао до краја четвртог гема, који је Цонга добио без изгубљеног поена. Тек онда је прешао у офанзиву без грешака за прекид низа и 1:4 у другом сету. Но, то је било кратког даха и касно, па је Цонга дошао на гем од четвртфинала. О игри довољно говори и чињеница да је Ђоковић прву шансу за брејк имао тек у последњем гему, али је Цонга ефектним асом најавио крај меча. Лош дан или тактика Ђоковића - најбољи тенисер света имаће више времена да се спреми за Синсинати. Уколико освоји овај турнир, постаће први тенисер који је објединио свих девет титула из Мастерс серије.
Новак и пораз у два сета Новак ретко губи у два сета на бетону, а сада му се то десило после низа од 57 мечева на овој подлози у којима је тријумфовао или губио барем са освојеним сетом.
Извор: Блиц спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА