Најновије

(ФОТО) Бородај успешно обавио посао, ово је човек који ће га заменити

КИЈЕВ - Премијер самопроглашене Доњецке Народне Републике, Александар Бородај, поднео оставку, а на том месту ће га заменити Александар Захарченко.
Досадашњи командир одељења ДНР Александар Владимирович Захарченко, фото: Argumentua.com

Досадашњи командир одељења ДНР Александар Владимирович Захарченко, фото: Argumentua.com

Бородај је рекао да се повлачи са места премијера након што је завршио свој посао "покретача", те да ће од сада обављати дужност заменика премијера и да неће напустити непризнату републику, пренео је АФП. Његовом оставком потврђени су наводи који су се појавили раније данас да постоји могућност да проруски активисти на истоку Украјине добију новог лидера, човека који је пореклом из Доњецка, уместо досадашњег вође Александра Бородаја, који је руски држављанин. Позивајући се на неименоване изворе, Ројтерс је пренео да ће Бородаја на челу Доњецке Народне Републике по свој прилици заменити Захарченко, који сада командује тешко наоружаном јединицом проруских активиста. Један од извора је навео да ће Захарченко бити именован за лидера Доњецке Народне Републике "како би се ојачало војно крило" активиста.
Повезано:Бородај напушта функцију?
Упитан да ли је сврха промена у врху проруских снага покушај да се ублажи криза, неименовани извор је потврдно одговорио, преноси британска агенција. Руски држављани, међу којима је и Бородај, налазе се на највишим позицијама на челу проруских снага на истоку Украјине. Долазак Захарченка на чело промосковских активиста уместо Бородаја могао би да помогне у ублажавању тензија у тренутку када је Запад пооштрио санкције Русији због пружања подршке проруским снагама, закључује Ројтерс. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА