Најновије

СНС и СПС потписали коалициони споразум у Крагујевцу

КРАГУЈЕВАЦ –Градски одбори Социјалистицке партије Србије и Српске напредне странке потписали су данас споразум о коалиционој сарадњи у циљу формирања нове већине у Скупштини града Крагујевца.
Коалиција за будућу власт (Фото: ЈуТјуб)

Коалиција за будућу власт (Фото: ЈуТјуб)

Протокол су потписали Радомир Николић у име крагујевачких напредњака и председник Градског одбора СПС Зоран Прокић, преноси РТК. У новоформираној коалицији тврде да је Крагујевац сваким даном у све већим проблемима, а коалиција Заједно за Шумадију и Демократска странка, немају ни снаге, ни могућности да уђу у процес консолидације јавног сектора. Споразум СНС и СПС је афирмативан и има за циљ да омогући даљи развој града који стагнира и бори се са штрајковима, као и бољи живот Крагујевчана, речено је на заједничкој конференцији за новинаре, на којој је оцењено да потписивање овог политичког споразума представља почетни корак у формирању одговорније градске власти. СПС и СНС тренутно имају 25 одборника у градском парламенту који броји 87 одборничких места. „Што се тиче наше инцијативе да извршимо промену власти у Крагујевцу, за то нам је потребна скупштинска већина, а да би је обезбедили морамо да направимо стабилан договор са политицким странкама које имају одборнике у скупштини”, рекао је Николић. Према његовим речима, споразум који СНС има са СПС-ом а републичком нивоу јесте на неки начин обавезујући за локал, али локалне организације су донекле слободне да саме бирају своју политику. Напомињујући да напредњаци не желе на било који начин да изазивају политичке странке са којима планирају да разговарају у будућности, Николић је рекао да од њих очекују позитивну реакцију.
Прочитајте још:Оливер Стоун: САД ће започети и светски рат, само да сломе Русију, Кину и ИранТИЈАНИН ОТАЦ: То није човек већ животиња, Са 120 кг иживљавао се над дететом од 47 кг!  
„СПС и СНС констатнтно разговарају са ДС С и оцекујем да ћемо идуће недеље нешто слично урадити и са њима везано за овај споразум”, најавио је Николић. Одброничка група СПС незадовољна функционисањем градске власти иступила је из парламентарне већине још у децембру прошле године и од тада води преговоре са СНС који су резултирали потписивањем овог споразума. Прокић је рекао да суштина ове платформе није потписивање против било које политичке опције, већ је усмерена према грађанима. „Надамо се да ћемо бити подржани и од других политичких опција”, рекао је Прокић. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА