Најновије

Русија уводи напредна оружја, авион Т-50 и ракетни систем С-500

Ваздухопловне снаге Русије ће 2016. године почети да уводе у службу два напредна оружја, борбени авион пете генерације Т-50 и ракетне системе С-500, најавили су руски војни званичници.
Русија спрема напредна оружја (фото: Russianplanes.net)

Русија спрема напредна оружја (фото: Russianplanes.net)

Командант руских ваздушних снага Виктор Бондарев је рекао руским медијима да Русија има планове за модернизацију авиона и ракетних система, преноси Раша тудеј. Пробни летови авиона Т-50 ускоро ће бити готови. Руске ваздушне снаге планирају да уведу у употребу нове авионе 2016. године, рекао је Бондарев. Т-50 је први руски борбени авион пете генерације који развија компанија "Сухои". До сада је направљено пет прототипа који учествују у интензивним тестирањима. Планирано је да нови авион замени "су-27с". "Авион је учествовао у мећународним акробатским такмичењима. Верујем да имам сјајну будућност", рекао је Бондарев. Друга новина коју спремају у руској војсци су ракетни системи С-500. Произвођач развија пројектиле за систем који ће имати напредну електронику за навођење. "Пројектили ће имати уграђен систем који ће анализирати подручје и радаре и који ће их наводити одређујући брзину и правац", рекао је Бондарев.
Прочитајте још:Руски бомбардери летели изнад САД-а!?Клинтонова напала Обаму: Обама је крив за исламски екстремизам!
С-500 је напредна верзија система С-400 дизајнираног да пресретне балистичке пројектиле на висини до 200 километара. Очекује се да ће систем моћи да обори до 10 балистичких пројектила у исто време. Такође имаће и унапређени радар у односу на верзију С-400. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА