Најновије

Упозорење грађанима Луганска и Доњецка: Бежите!

KИJEВ - Украjински Савет за националну безбедност и одбрану (СНБO) затражио jе од житеља Доњецка и Луганска да напусте те градове на истоку Украjине преко коридора коjе су формирали украjински воjници, jер се тренутно припрема напад.
Пресудни дани... (Фото: Глагол)

Пресудни дани... (Фото: Глагол)

"Oбраћамо се цивилима са позивом да привремено напусте те градове, jер ће тамо бити спроведена операциjа њиховог ослобађања и уништавања терориста", рекао jе представник СНБO Aндреj Лисенко а преноси Укринформ. Према његовим речима, украjинске снаге безбедности спремне су да максимално помогну локалном становништву коjе одлучи да привремено оде.
Прочитајте још:Бондстил мета шиптарских терориста?
"Спремни смо да обезбедимо сав могући превоз за одвожење људи", рекао jе Лисенко а преноси украjинска агенциjа. Воjска Украjине припрема се за завршну фазу ослобађања Доњецка од проруских снага, пошто jе остварила значаjну предност раздвоjивши њихове редове, наjавио jе данас портпарол украjинске воjске Aндриj Лисенко. Лисенко jе рекао да су "Kиjевске снаге, сада, одсекле Доњецк од другог главног упоришта побуњеника - Луганска на граници са Русиjом", пренела jе агенциjа Роjтерс. "Снаге антитерористичке операциjе се припремаjу за завршну фазу ослобађања Доњецка. Наше снаге су, у потпуности, одсекле Доњецк од Луганска. Радимо на ослобађање оба града, али боље прво ослободи Доњецк - то jе важниjе", изjавио jе Лисенко за Роjтерс. Борба се се развиле у Доњецку у недељу, пошто су владине снаге наставиле са ударима на упоришта проруских снага коjе су се повукле због понуде за безусловно примирjе наjављени само дан раниjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА