Најновије

НАПРЕД НАШИ: Српски атлетичари у финалу ЕП

Српски атлетичари Асмир Колашинац, Амела Терзић, Татјана Јелача пласирали су се у финале Европског првенства у Цириху, а Емир Бекрић у полуфинале.
Српски репрезентативци у финалу, фото: zuerich.com

Српски репрезентативци у финалу, фото: zuerich.com

Колашинац, актуелни шампион Европе у дворани, у првој серији у бацању кугле је имао резултат од 19,82 метара, да би у другој достигао норму са 20,15. Колашинац је прескочио трећу рунду, а на крају је имао укупно шести резултат. Најбољи у квалификацијама био је Немац Давид Шторл са 20,76 метара. Норма за финале била је 20,10 метара или 12 најбољих у квалификацијама. Борба за медаље у бацању кугле на програму је од 19.34. Терзићева је у својој квалификационој групи на 1.500 метара имала друго време, од 4:11.75 минута, и имала је 11 стотинки заостатка у односу на Абебу Арегави из Шведске. Амела је имала укупно десето време, са две секунде и 20 стотинки заостатка у односу на Холанђанку Сифан Хасан, која је имала најбоље време. Из сваке групе у финале су се пласирале по четири најбоље такмичарке, којима су се придружиле још четири најбрже које су следиле. Јелача је већ првим хицем у бацању копља, од 60,26 метара, изборила финале, а имала је убедљиво најбољи резултат. Норма за финале у тој дисциплине била је 57,50 метара или 12 најбољих резултата.
Спортске вести:Илић тражио новац у име играча, плате нема од ВаскрсаЦонга освојио Торонто!
Бекрић је четврти наш представник који је изборио пласман даље, али у полуфинале дисциплине 400 метара препоне. Српски атлетичар је био други у својој групи, у времену од 49.82 секунди, са пет стотинки заостатка у односу хна Нијала Фленерија из Велике Британије. Током дана, за финале ће се борити још троје српских представника. У 12.50 Милош Раовић трчи на 400 метара. Први дан такмичења завршиће репрезентативке Србије. Од 18.00 Тамара Марковић трчи на 400 метара, док у 20.00 почињу квалификације у скоку у даљу, у којима наступа Ивана Шпановић. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА