Најновије

ЕУ доживљава потпуни крах - Латинска Америка заузима ЕУ позицију у Русији!

ЕКВАДОР - Европска Унија планира да спроведе преговоре са земљама Латинске Америке у вези нове ситуације дефинисане санкцијама, а циљ ЕУ јесте да земље Латинске Америке на заузимају позиције на руском тржишту које је ЕУ изгубила. Русија као најважнији и највећи трговински партнер ЕУ представља темеље већ раслабљене економије Европске Уније.
Еквадор: Ми нисмо чланица ЕУ! (Фото: Новоросинформ.орг)

Еквадор: Ми нисмо чланица ЕУ! (Фото: Новоросинформ.орг)

О овоме је писао први Фајненшли Тајмс позивајући се на своје изворе у врху ЕУ, наводећи да ће званичници ЕУ покушати да спрече нову прерасподелу огромног руског тржишта. Овај лист наводи да су у Бриселу били веома узнемирени кад су чули да су земље попут Бразила и Чилеа изразиле жељу да појачају сарадњу са Русијом. Подсећамо да је Мексико већ обавио разговоре са руским властима и да ће највероватније постати поново увозник меса за Русију. Мексико је био једна од земаља којој је увоз меса у Русију био забрањен због тога што у исхрани стоке користе супстанце које руски закони забрањују. А сада се огласио и Еквадор поводом ове информације о утицају ЕУ на земље Латинске Америке и истакао да "Еквадор неће никога питати да ли сме или треба да сарађује са Русијом". Председник Еквадора, Рафаел Кореа, рекао је веома одлучно:"Ми нисмо чланица Европске Уније!" "Нека нам пошаљу званично шта хоће и ми ћемо одговорити Европској Унији." - каже Кореа поводом информације да ЕУ жели да утиче на земље Латинске Америке по питању уласка на руско тржиште. Еквадор је већ почео разговоре са Русијом о уласку на руско тржиште.
Прочитајте још: Патријарх не иде код папе!Доњецк на удару – лидер „Десног сектора“ прети осветом!НЕВЕРОВАТНО: Око 40% грађана Србије нема средњу школу!
Фајненшл Тајмс наводи да им је један високи званичник ЕУ рекао да ће они са земљама Латинске Америке разговарати и поручити им да „не извлаче профит из новонастале сложене ситуације“. Овакво параноично понашање званичника Европске Уније је разумљиво, јер је највећи трговински партнер ЕУ управо Руска Федерација,а рат санкцијама ће за резултат имати веома негативан биланс по ЕУ. Губици се мере у милијардама, као што се исто тако добитак земаља које ће заузети позиције Европске Уније на овом огромном тржишту мере милијардама. Поред великих геоекономских потреса које иначе изазивају нови геополитички трендови попут ширења блока БРИКС, нових платформи Кине и Русије, овакав раст Латинске Америке у односу на ЕУ по питању економије на руском простору има посебну тежину и представља можда пресудан импулс краха ЕУ. Европска Унија дефинитивно губи рат санкцијама против Русије, док санкције Русији омогућавају успостављање нове геоекономске прерасподеле у свету, што у идеологији стварања мултиполарног света и јесте стратешки циљ Руске Федерације и њених савезника. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА