Најновије

САЗНАЈЕМО: Још једна народна република се одваја од Украјине!

Према присталицама Кијевске власти, организацију митинга у Харкову градоначелник Генадиј Кернес планира да искористи за проглашење Народне Републике Харков 23. августа ове године, пише руска Правда.
У Харкову, одржан је митинг присталица Евромајдана против градоначелника Генадија Кернеса. Оптужбе потичу од дешавања на последњој седници Градског већа Харкова 6. августа, када су посланици гласали за признавање "почасних грађана Харкова", два Руса - Павла Фукса и Александра Шишкина Током митинга, про-владини активисти су делили летке наводећи да је "Кернес саучесник у Русији, а припрема за 23. август стварање "Народне Републике Харков", пише лист "Харковске вести" а преноси украјински "Навигатор". Поред тога, у недељу, 10. августа, одржан је митинг Евромајдана у Харкову на Тргу слободе. Учесници скупа делили су потписане разгледнице украјинских војника који су у подручју Луганског и Доњетцког региона. Демонстранти су такође дошли у хотел "Националне", у коме наводно живи Генадиј Кернес, пише Правда.
Погледајте још:“Не врбујемо за ратиште у Украјини“Хитан састанак Савета националне безбедности Украјине због Путинове изјаве!
Извор: Правда.ру

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА