Најновије

Тадић: Медијским спектаклом око НИС-а угрожавају односе са Русијом!

БЕОГРАД - Бивши председник Србије Борис Тадић изјавио је да истрага приватизације Нафтне индустрије Србије (НИС) може довести у питање односе с Русијом, пошто се имплицитно оптужују државни врх те земље и инвеститор "Гаспромњефт".
Борис Тадић (Фото: ЈуТјуб)

Борис Тадић (Фото: ЈуТјуб)

"Важно је скренути пажњу јавности, а то и елементарна логика налаже, да ниједна финансијска малверзација у овом послу није могла бити урађена без учешћа врха руске државе, тако да Влада оваквим истрагама доводи у питање и кредиблитет руске стране", казао је Тадић за агенцију Бета. Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је у понедељак да је основан специјални истражни тим у полицији који ће испитати неправилности у приватизацији НИС-а.
Прочитајте још: Почео рат између Клинтонове и Обаме
Тадић је изразио наду да су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и Влада Србије свесни да покретање такве истраге "има много више импликација од уобичајних, медијских, приредјених за 'домаћу публику'". "Проблем је што овај, могуће само медијски спектакл, лако може постати озбиљан спољнополитички проблем", истакао је Тадић који је у својству председника Србије присуствовао потписивању уговора о продаји НИС-а руском Гаспромњефту 24. децембра 2008. године. Бивши шеф државе је додао да би истрага морала да обухвати и посланике Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије у претходном сазиву Народне скупштине, као и садашњег председника Србије Томислава Николића, јер су сви у парламенту гласали за ратификацију споразума са Русијом. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА