Најновије

Рогозин: Ми знамо да бројимо бар до десет!

МОСКВА – Потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин оценио је данас да не постоје шансе да политички мотивисане западне санкције против Русије буду укинуте у кратком временском року.
Дмитри Рогозин (Твитер)

Дмитри Рогозин (Твитер)

Говорећи на војној изложби у Жуковском крај Москве, Рогозин је истакао да су санкције које су уследиле поводом украјинске кризе добрим делом покушај да се заустави технолошки развој, пре свега индустријских комплекса високе технологије, пренела је агенција Итар тас с. „Нажалост, опсег санкција се проширује. Први пакет, други пакет, трећи пакет…Ми знамо да бројимо барем до 10. Колико далеко ће ићи ове санкције против руске одбране, индустрије, финансија и инвестиција, можемо само да нагађамо”, рекао је Рогозин. Он је навео да је нова стратегија привредног развоја на бази сопствених ресурса питање дана, као и да би тако требало радити и да нема санкција. Рогозин је нагласио да Русија нипошто не жели да подиже гвоздену завесу према западним партнерима нити да се креће у смеру самоизолације, већ жели сарадњу са светом.
Прочитајте још: Кијев угасио руски Еуроњуз
Он је поздравио стране партнере који су упркос неповољној политичкој клими били присутни на данашњој изложби и најавио да ће многе велике компаније наставити партнерство у производњи наоружања. Рогозин је један од неколико десетина појединаца из Русије који се нашао на мети санкција САД и ЕУ због припадности уском кругу сарадника руског председника Владимира Путина. Пре него што је 2012. године ушао у владу са задатком да модернизује војну индустрију, провео је четири године на функцији руског амбасадора у седишту НАТО у Бриселу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА