Најновије

5 ефикасних домаћих лекова против хркања

Хркање може да буде веома опасно, и то морате да схватите озбиљно исто онолико колико озбиљно схватате тражење начина како да зауставите ову непријатну навику која вас омета ноћима.
Чак 75 одсто људи пати од отежаног дисања током сна( фото: garywhitedds.com)

Чак 75 одсто људи пати од отежаног дисања током сна( фото: garywhitedds.com)

Чак 75 одсто људи пати од отежаног дисања током сна, што може да изазове срчана обољења. Представљамо вам неколико природних препарата који могу да умање хркање. Маслиново уље Маслиново уље помаже у много чему, а њиме можете да решите и хркања. Све што вам је потребно у овом случају је једна до две кафене кашичице овог уља. Тако ће ткиво које омета проток ваздуха и изазива хркање бити влажније и неће бити толико трења ни незгодног звука хркања. Зато узмите пар кашичица маслиновог уља, и то понављајте неко време сваке вечери пред спавање. Жалфија Осим њених благотворних утицаја на крвни притисак и ниво шећера у крви, жалфија је биљка која има и антиупална дејства. Временом, она може потпуно да вас спаси хркања! Узмите шаку листова жалфије, јабуково сирће (пар кафених кашичица) и пешкир. Скувајте воду, ставите лишће у њу, нагните се и покријте главу пешкиром и удишите. Додајте мало јабуковог сирћета. Ђумбир Све што вам је потребно је неколико комада свежег ђумбира, велика шоља воде и пар кашичица меда. Оперите и насеците ђумбир, сипајте га у посуду за кување и додајте воду. Кувајте 3 до 4 минута, скините са ватре, прекријте и оставите око 5 минута да стоји. Након тих 5 минута додајте мед, добро промешајте и попијте. Ово можете да пијете 3 до 4 пута дневно. Бели лук За љуту храну се верује да може да помогне у случају хркања, вероватно зато што такве намирнице суше назалне канале и смањују нагомилавање слузи која може касније да блокира синусе. Зато једите бели лук непосредно пред спавање.
Прочитајте још:Како препознати генетски модификовану храну?Мршавите здраво: “Саут бич” дијета!
Чај од коприве Ако одлучите пак да пијете чај од коприве и њиме прекинете хркање, све што вам је потребно је једна кашичица сувих листова коприве и шоља топле воде. У џезву ставите коприву, прелијте прокуваном водом, и оставите да стоји пет минута, и одмах након тога попијте чај. Три оваква чаја дневно ће вам бити од велике помоћи. Извор: Ствар укуса

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА