Најновије

Нигде без телохранитеља: Вучић и Николић са чуварима и на плажи

Уредба Владе Србије прописује да највише државне функционере обезбеђење мора пратити и на годишњем одмору, као и на сваком приватном путовању у земљи и у свету.
Вучић и Николић, фото: Скриншот

Вучић и Николић, фото: Скриншот

Највиши државни функционери ни на плажу не могу без телохранитеља. Уредба Владе прописује да председника Томислава Николића, премијера Александра Вучића, председницу Скупштине Мају Гојковић, министре Небојшу Стефановића и Братислава Гашића обезбеђење мора да прати и на годишњем одмору, као и на сваком приватном путовању у земљи и у иностранству. То се односи и на највише војне и полицијске функционере - начелника Генералштаба Љубишу Диковића, директора БИА Александра Ђорђевића, директора полиције Милорада Вељовића као и на директоре Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције. – Остали министри и функционери не добијају обезбеђење осим ако се не процени да им је безбедност посебно угрожена – објашњавају у Министарству унутрашњих послова. Телохранитељи и возачи, према правилнику, од функционера и њихових породица се не одвајају 24 сата - прате их у хотелу, ресторану, на плажи.
Вести из рубрике:Пајтић: Да одем са места премијера? То се неће деситиВук Јеремић се кандидовао за генералног секретара УН?!Ивановић: Сви знају да сам невин, ово раде да створе баланс због трговине органима
Иако су на мору, по правилима службе, безбедњаци не смеју да пливају, већ морају да седе на плажи, пишу Новости. Одлазак на летовање у иностранство увек се најављује земљи у коју функционер путује. Шаљу се информације о телохранитељима и оружју које носе. Обавезно се проверава ко је још одсео у хотелу, на истом спрату и у суседним собама. Обезбеђење најчешће спава у истом хотелу, осим ако није превише скуп, а процени се да је безбедно да буде смештено на другом месту, пишу Новости. Током боравка на „летовању" безбедњаци, као и на било ком другом службеном путовању, имају плаћен боравак и дневнице.
И бивши функционери још увек на списку На списку политичара који тренутно имају државно обезбеђење налази се 47 имена. Поред актуелних, право на телохранитеља имају и неки бивши функционери. Трошак државе за једног члана обезбеђења током летовања обично износи између 2.000 и 3.000 евра.
Извор: Дневно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА