Најновије

Нацисти уценили украјинску власт: Десни сектор улази у структуре оружаних снага!

КИЈЕВ - Министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков имао је разговор са вођом нацистичког "Десног сектора" Дмитриј Јарошем који ја запретио да ће наоружани припадници тог покрета заузети Кијев. Аваков је понудио да редовно размењују информације и сарађују у војној операцији на југоистоку Украјине, понуђено је да нацисти уђу у структуре званичне војске.
Јарош и Аваков (Фото: LifeNews)

Јарош и Аваков (Фото: LifeNews)

О резултатима преговора између Министарства унутрашњих послова и "Десног сектора" известио је саветник министра Антон Герашченко.  Он је саопштио да су на станку, између осталог, разговарали о ограничењу доношења оружја из ратне зоне и легализацију милитаната "Десног сектора". - Министар унутрашњих послова Арсен Аваков поштује допринос припадника организације "Десни сектор" у борби против тероризма - саопштио је Герашенко. Према његовим речима, шеф Министарства унутрашњих послова предложио груписање бораца  "Десног сектора" и давање статуса у структурама оружаних снага Украјине, Министарства унутрашњих послова или структура службе безбедности (СБУ).
Прочитајте још: Погођен конвој са избеглицама код Луганска, има жртава
Последњих дана су Арсен Аваков и Дмитриј Јарош разменили низ агресивних изјава након што је вођа "Десног сектора" издао ултиматум председнику Украјине Петру Порошенку у коме је тражио пуштања свих притворених чланова његове организације и враћање одузетог оружја. Jaрош је запретио да ће по истеку ултиматума две бригаде његове организације отпочети напад на Кијев. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА