Најновије

Који су посланици радили а који забушавали у Скупштини Србије?

БЕОГРАД - Садашњи сазив Скупштине Србије почео је с радом 16.04.2014. године, када је 250 посланика положило заклетву и почело са радом. Од тада до данас усвојен је 31 закон, а занимљиво је то да се чак 109 парламентараца ниједном није обратило пленуму.
Ко ради а ко "вата лад"?(фото Јутјуб)

Ко ради а ко "вата лад"?(фото Јутјуб)

Портал Телеграф.рс доноси занимљиву статистику из највећег законодавног тела у Србији! Према сазнањима овог портала, Скупштина Србије је за 31. радни дан донео исти број закона, од тога њих 30. по хитном поступку. За све то време на предложене законе поднето је укупно 232 амадмана, али су усвојена само 23.
Прочитајте још:Радуловић: Обавезе Србије према Етихаду прелазе пола милијарде долараНародни посланик Ристичевић о Немцима: Кад је риба била месо и Шваба човек!
Српски посланици и нису били баш ради за расправу и држање говора, а то доказује чињеница да је од 16. априла до 30. јуна било 3.133 обраћања народних посланика, а од укупно 250 њих 109 се никада није јавило за реч. Најактивнији народни посланици су били Зоран Бабић (СНС) – 75 обраћања, Владимир Павићевић 72 и Зоран Живковић са 60 одржаних говора. Од 250 посланика 1/3 – 84 је увек била присутна на гласањима за предложене законе. Остаће уписано и то да се ниједном нису обратили пленуму и истакнутији људи у својим странкама, као што су: Балша Божовић (ДС), Бојан Костреш (ЛСВ), Бранко Ружић (СПС), Драгољуб Мићуновић (ДС), Милан Кораћ (ПУПС) који је као најстарији посланик преседавао седницама док нису положене заклетве, Миланка Карић, Милутин Мркоњић (СПС), Петар Шкундрић (СПС) и Оливер Драгојевић (СПС). Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА