Најновије

Премијер Словачке поручио ЕУ: Нема санкција Русији, ми нисмо ваше овце!

Словачка нема намеру саопштио је њен премијер Роберт Фицо,  да поводом санкција против Русије за Европском унијом иде као овца на клање.
Робер Фицо (Фото: Факти)

Робер Фицо (Фото: Факти)

„Словачка јесте чланица ЕУ и ми желимо да будемо дисциплинован играч, али – упозорио је Фицо - то не значи да смо овце. Спадам међу премијере који су већ приликом првог таласа санкција Русији износили разлоге против. О другом таласу санкција да и не говорим!”. Он је истовремено указао да против европских филијала Сбербанке нису уведене санкције захваљујући отпору Братиславе и Беча.
Прочитајте још:УН: Украјинска војска убила 2000, а ранила 5000 цивила!Геј парада у Чешкој: Голи људи на улицама, провокације против цркве и 11 ухапшених противника параде!
„Та банка послује и у Словачкој и настрадале би можда стотине хиљада њених клијената када би била бачена на колена. Ми желимо да своје позиије усагласимо са ЕУ, али не желимо да ћутимо о проблемима. ЕУ се суочила са бумеранг-ефектом. Бумеранг нас је ударио у главу – јаче него што смо очекивали када смо Русији уводили санкције” – упозорио је преседник словачке владе. Фицо је подсетио да је Братислава била против уласка Крима у састав Русије и да је солидарна са Украјином којој ће испоручити до десет милијарди кубних метара тзв. реверсног гаса. Није пропустио да подвуче: да ни једна друга земља не указује толику помоћ Кијеву. Извор: Факти  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА