Најновије

Цела авијација Украјине је уништена - апсолутно збрисана!

МОСКВА - Цела украјинска авијација је уништена. Укупно 35. авиона. Недавно, 8. августа, о чему је Правда тада писала, Кијеву је остало још три авиона, јер је 32. по реду био срушен. А затим је 17. августа у Луганску дошло до рушења три авиона у једном дану и тако је практично комплетна авијација Украјине уништена.
Сухој-27 (Фото: army.lv)

Сухој-27 (Фото: army.lv)

Игор Плотницки, председник Луганске народне Републике, потврдио је на конференцији за медије о хемијским ударима украјинске Армије на проруско становништво да је армија Луганске народне републике 17. августа срушила три украјинска авиона: Миг-29, СУ-27 и СУ-25. Игор Николајевич Панарин, водећи руски стручњак за информационо ратовање и геополитичку анализу, пише и говори о овом факту стопостотног уништења украјинске авијације. Панарин наводи и пример каснијег обарања авиона од 20. августа код места Новосветловкој и тврди да тај авион може бити само из неке друге земље. Реч је о летилици Сухој-25 која се срушила код места Новосветловкоја, услед неке врсте квара авион је експлодирао, а пилот је погинуо. "Могуће порекло овог срушеног авиона: Пољска, Хрватска и Бугарска." - пише Панарин на свом ФБ профилу. Пољска се сматра иначе највероватнијим актером свих закулисних војних операција Кијева. Пољска је и званично позвала САД и НАТО да јој укажу поверење као земљи и инсталирају НАТО базу на територији Пољске. Пољска води отворену анти-руску политику, а у овом стратешком потезу види свој политички напредак и активно стреми снажнијој позицији унутар НАТО алијансе.
Прочитајте још:Украjинска влада саопштила да jе заузела Луганск!
Постоји низ информација које указују на потпуни слом украјинске војске, као и оних које указују да ће ускоро Украјина остати без финансијских средстава за даљи рат, а уништење украјинске авијације би могло значити велику прекретницу у курсу украјинског рата, те утицати веома негативно по западно-кијевску алијансу. Турчинов апеловао на украјинске војнике да не плачу До физичког краха украјинске армије можда има још времена, али духовни слом је евидентан. Проруске снаге су више пута извештавале о признањима заробљеника који су говорили о потпуном губитку воље и морала у редовима армије Украјине, као и о недисциплини и хаосу који влада у војсци Украјине, а у неколико наврата је долазило до масовног дезертерства војника Украјине, те њиховог преласка чак на територију Русије. Подсећамо да је и Олександер Турчинов, један од кључних људи кијевске владе и председавајући Врховне Раде Украјине, јавно позвао украјинске војнике да "не плачу, него да достојанствено страдају за своју земљу", што су пренели и руски и украјински медији. Турчинов је том поруком прокоментарисао то што се у руским медијима појавио снимак украјинског војника који плаче. „У руским медијима се појавио снимак војника који плаче при заробљавању, то је недопустиво и срамота за нашу земљу и за нашу борбу. Ако сте војник, гините за своју земљу на достојанствен начин. Немојте да плачете.“ - поручио је Турчинов, што најбоље сведочи о духу који влада у њиховим редовима. За Кијев и Украјинце, по свему судећи, предаја више није невероватан сценарио, него полако постаје свакодневна опција. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА