Најновије

Инспекција одлучила да контролише Чумета, aли касни 24 године!

БЕОГРАД - Грађевинска инспекција закаснила је само 24 године да изађе на градилиште у центру Сурчина где је Љубиша Буха Чуме бесправно подигао троспратницу од око 4.000 квадрата.
Љубиша Буха Чуме (Принтскрин: Б92)

Љубиша Буха Чуме (Принтскрин: Б92)

Када су јуче коначно на терен изашли инспектори Градске грађевинске инспекције по налогу министарке Зоране Михајловић и Републичка грађевинска инспекција, затекли су, како је саопштено, готово потпуно завршен пословно стамбени објекат, већим делом усељен и који је у процесу легализације. А до окончања овог поступка, било легализацијом објекта или одбијањем да буде легализован, Чуметову зграду нико не може да руши. Чуметова бивша жена Љиљана Буха, која је власник петине парцеле на којој се гради, поднела је, наиме, још 1999. године два захтева за легализацију. Ти захтеви су 2006. прослеђени општини Сурчин, чији инспектори, међутим, уопште нису излазили на терен, већ је општина три године касније, октобра 2009, практично само проследила Секретаријату за послове легализације Града Београда захтев за издавање грађевинске дозволе за пословни објекат.
Прочитајте још: Полицајац пребио дечака
Општинској инспекцији Сурчина наложено је, како су саопштили из министарства, да достави све списе предмета док ће од Секретаријата за послове легализације Града затражити “да донесу одлуку о поднетом захтеву за легализацију и јасно кажу како су на њега одговорили”. О даљим поступцима одлучиће републички инспектор. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА