Најновије

МекДоналдс одбацује оптужбе, "Наши" траже проверу и упозоравају на случајеве у Русији!

БЕОГРАД - Српски народни покрет Наши позива надлежне институције да се изврши инспекцијска провера у ресторанима Мек Доналдс у Београду, јер можемо видети да се по читавом свету жале на неисправност њихових производа, каже ова организација у свом званичном саопштењу. На српском сајту компаније МекДоналдс стоји саопштење у којем тврде да у "МекДоналдс ресторанима нема генетички модификованих сировина". Организација Наши упозорава да је у Русији утврђено да храна на тржишту у МекДоналдс ресторанима има другачије вредности од оних које су декларисане, те да комплетна услуга МекДоналдс система је далеко од прокламоване, укључујући случајеве штетних микроба и "Ешехирије коли" бактерије.
МекДоналдс Хамбургер  (Фото: McDonalds.RS)

МекДоналдс Хамбургер  (Фото: McDonalds.RS)

У Москви се показало да стварна енергетска вредност хамбургера/чизбургера не одговара декларисаној, а у разним салатама су пронађени штетни микроби и ешерихија коли. Посебно напомињемо проверу ГМО производа и меса који су у Србији забрањени, каже се у саопштењу ове организације.
Прочитајте још: Седам деценија од нацрта Повеље Уједињених Нација
Узимајући у обзир да се сви производи у Мек Доналдсу добављају са истог места, оправдано сумњамо у исправност њихових производа и у Србији, кажу Наши. МекДоналдс: У МекДоналдс ресторанима нема генетички модификованих сировина
У McDonald's ресторанима у Европи користе се искључиво најквалитетније сировине у производњи хране. То се односи и на Србију где се користе искључиво производи и састојци који задовољавају највише европске стандарде квалитета и безбедности и у складу су са релевантним законима у Републици Србији и Европској Унији. У компанији McDonald's спроводе се редовне контроле од стране релевантних органа Републике Србије, каже се у званичном саопштењу компаније МекДоналдс. Такође, редовно се спроводе и додатне независне екстерне и интерне контроле пре строгим интернационалним правилима, која контролишу безбедност и квалитет хране. Резултати тих тестова и контроле у Србији увек су били међу најбољима у Европи, тврде у овој компанији.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА